Bang-bang-bang-bang

Uppdaterad 2018-08-01 | Publicerad 2011-07-11

Teteh Bangura upp i delad skytteligaledning – gjorde fyra mål mot Halmstad

Teteh Banguras osannolika måsuccé i AIK fortsätter.

I kväll, i returmötet med Halmstad, slog anfallaren till med ett äkta hattrick i den första halvleken – och ett drömmål i den andra.

– Jag älskar att spela för AIK, säger fyramålsskytten.

AIK Fotboll

Förra veckan slog de till tre gånger om, Mohammed och Teteh Bangura.

I kväll hade AIK-afrikanerna – och inte minst den sistnämnde – stor show igen.

Det dröjde bara 13 minuter innan Mohammed spelade fram Teteh till 1–0 mot jumbon Halmstad – via ett superinlägg och en supersprångnick.

”Älskar att spela med honom”

Två minuter senare, innan jublet hade hunnit lägga sig på Råsunda, rasslade 2–0 in av bara farten.

Mohammed fintade skott men spelade i stället in bollen ”snett-inåt-bakåt” till Teteh, som var klinisk i avslutet.

– Det är Mohammed som gör mig bra. Det är jättekul att spela med honom, säger Teteh Bangura i Canal plus.

Mohammed utgick skadad

I samband med framspelningen föll dock Mohammed ihop, bars ut på bår och tvingades utgå med en befarad fotskada.

Men det satte inte stopp för Tetehs framfart.

I slutet av den första halvleken fullbordade han sitt hattrick genom att placera in 3–0 på straff. Och i mitten av den andra passade han dessutom på att smälla in fyran – genom en pangträff i krysset från 20 meter.

– Det känns jättekul. Jag gör fyra mål... vad ska jag säga? Vi gör en riktigt bra match idag – allihop. Jag älskar att spela för AIK, säger Teteh Bangura.

Målen innebär att han nu är uppe i 14 mål totalt under säsongen – i delad skytteligaledning med Häckens Mathias Ranégie