Klopp: ”Jag förstår inte vad Neville menar”

Publicerad:
Foto: John Sibley / X03811

FOTBOLL

Gary Nevilles råd till Liverpool är att prioritera Premier League före Champions League.

Nu har Jürgen Klopp svarat.

– Jag förstår inte, ska vi spela med våra barn då eller? säger managern på en presskonferens.

Liverpool har fått en kanonstart på säsongen och har i morgon, lördag, möjligheten att ta femte raka segern i Premier League borta mot Tottenham.

Förra säsongen slutade, precis som de 28 föregående, utan en ligatitel för ”Reds” som däremot gick hela vägen till final i Champions League.

Här om dagen gick Manchester United-legendaren Gary Neville ut i The Times och sa att det är dags att omprioritera om klubben ska ha en chans på att vinna historiens första Premier League-titel den här säsongen.

– Champions League... Om jag var Liverpool så skulle jag lägga det åt sidan. Jag vet att det är svårt att genomföra men om de kunde gå in i februari, mars och april utan att vara med där så tror jag att de skulle ha en bra chans (att vinna ligan), sa Neville och fortsatte:

”Vårt jobb att göra vårt bästa”

– Varför? För att deras metod är utmattande för deras tre toppspelare (Mohamed Salah, Sadio Mané och Roberto Firmino).

Under dagens presskonferens fick Liverpools manager Jürgen Klopp chansen att bemöta utspelet.

– Hur skulle det fungera? Ska vi inte spela i Champions League då eller vad? Gary borde komma över och berätta för mig exakt hur det skulle fungera. Hur förbereder man sig för en match utan att fokusera på den?! Jag förstår inte, ska vi spela med våra barn då eller? frågar sig tysken enligt Daily Mail.

Klopp fortsätter:

– Jag vill inte var för kritisk eftersom jag inte vet exakt vad han sa eller varför, men det är lite dumt. Att sitta i ett kontor och prata om fotboll, det är något annat än att göra jobbet.

Liverpools bortamatch mot Tottenham spelas klockan 13.30 på lördagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.