Janne om Zlatan: ”Blir trött på mig själv”

Gästade ”Fördomspodden”: ”Klart det blir frågor”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic till VM eller inte?

Inte heller i ”Fördomspodden” slapp Janne Andersson undan frågor om anfallaren – och fick tackla påståendet om att han suckar över Zlatans ständiga närvaro i landslagsdebatten.

– Det är snarare mig själv jag blir trött på, säger förbundskaptenen i podcasten.

Om tre veckor presenterar Janne Andersson den svenska VM-truppen.

Debatten om huruvida Zlatan Ibrahimovic, 36, kommer att finnas med i laget eller inte fortsätter att gå varm, men förbundskaptenen har hela tiden varit tydlig: Zlatan är inte aktuell så länge han inte hör av sig och säger att han vill vara med.

Jag tror inte på att övertala spelare. Jag arbetar hellre med de 250 000 som vill vara med, sa Andersson häromdagen enligt Kicker.

”Klart det blir frågor”

Förbundskaptenen är gäst i veckans avsnitt av ”Fördomspodden” och där fick han nya frågor om Zlatan. Han förnekar att han skulle vara trött på alla frågor om anfallaren.

– Zlatan är den största vi haft. Att folk är nyfikna och intresserade kring honom, och när han själv öppnar upp lite grand, så är det klart att det blir frågor. Det har jag den största respekten för, säger Andersson i podcasten.

Han fortsätter:

– Däremot blir jag trött på mig själv därför att jag har mitt förhållningssätt och säger samma sak varje gång. Så det är mig själv jag blir trött på, inte på frågorna, de får gärna komma. Men jag blir väldigt trött på mina egna svar därför att jag inte har något nytt att tillföra.

Janne Andersson får också nya frågor om det där eventuella samtalet från Zlatan. Programledaren Emil Persson undrar om förbundskaptenen ser några ”principiella problem” med att – och om – Zlatan, som inte deltagit i VM-kvalet, skulle höra av sig och vilja vara med igen.

”Vore konstigt”

– Jag är väldigt dålig på spekulationer. Spekulationer om framtiden och mitt jobb gör jag inte, men man kan säga så här: Jag är förbundskapten och tar ut laget. Dyker det upp nya spelare, antingen sådana som varit med tidigare eller någon som poppar upp underifrån, så gäller det att värdera det i sammanhanget. Passar de in? Funkar det? Det är inga konstigheter att det kommer till nya, men i grunden är det så att de som varit med och tagit oss till VM och visat att de håller på den här nivån och håller tillsammans som lag, att många av dem kommer vara med. Det vore konstigt annars. Men att det kan dyka upp nya spelare är inga konstigheter, säger Janne Andersson.

VM-truppen tas ut den 15 maj.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.