”Är helt obegripligt att de inte gör mål”

Arsenal sköt 15 (!) skott på mål.

Men David De Gea stoppade 14 av dem – och tangerade rekordet för flest antal räddningar i en och samma Premier League-match.

– Han är världens bäste målvakt, säger José Mourinho.

Arsenal FC

Victor Nilsson Lindelöf och hans lagkamrater hade det svettigt på Emirates Stadium. I den första halvleken hade Arsenal 71 procent av bollinnehavet och 15-5 i avslutsförsök.

Ändå ledde Manchester United med 2-0.

Antonio Valencia och Jesse Lingard gjorde varsitt mål efter taffligt försvarsspel av Arsenal.

”Helt obegripligt”

Efter Uniteds mål radade Arsenal upp chanser – men oskärpa i avsluten och en makalös David De Gea stoppade dem.

– Det är helt obegripligt att Arsenal inte fått in en reducering och till och med en kvittering med tanke på hur de har öst på efter Uniteds mål, säger experten Pontus Kåmark i Viasat.

Till slut kom utdelningen.

Fyra minuter in i den andra halvleken slog Alexis Sanchéz en boll som friställde Aaron Ramsey som i sin tur – antingen via en usel förstatouch eller en genialisk dämpning, det är lite oklart – serverade Alexandre Lacazette som äntligen fick hål på David De Gea.

Men den spanske stormålvakten skulle bara låta sig överlistas en gång.

Tio minuter senare stod han för en dubbelräddning som fick tv-experter och före detta storspelare världen över att häpna.

– Han visar att han är världens bäste målvakt. I stora matcher behöver man sådana målvakter i sitt lag, säger United-tränaren José Mourinho.

De f*****g Gea
😱

Pogba utvisad

I stället kunde Manchester United kontra in 3-1.

Paul Pogba gjorde sin andra assist för kvällen när han spelade fram Jesse Lingard, som i sin tur gjorde sitt andra mål för kvällen.

Pogbas kväll förvandlades dock till en mardröm. Med kvarten kvar fick han direkt rött kort efter att ha stämplat Hector Bellerin i knävecket. United-stjärnan missar därmed nästa helgs derby mot Manchester City och riskerar att stängas av i ännu fler matcher.

Matchen slutade alltså 3-1 till Manchester United. Detta trots att Arsenal hade 75 procent av bollinnehavet, 12–1 i hörnor och 15-4 i skott på mål.

– Arsenal är ett bra lag, det visste vi. De skapade en del chanser men i slutändan är det ju vi som gör tre mål, konstaterar David De Gea, vars 14-räddningar är tangerat rekord var gäller antal räddningar i en och samma PL-match.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se