Man Uniteds första förlust mot Watford – på 30 år

Från dröminledning på ligan – till krisvarning i Manchester United.

Efter 30 långa år lyckades Watford till slut vinna mot giganten – efter ett superinhopp från colombianen Juan Camilo Zuniga.

– Vi visar vilken typ av lag vi är, säger Troy Deeney efter 3–1-segern.

Det var ett pressat Manchester United som i den tidiga söndagsmatchen gästade Watford på Vicarage Road.

Efter tre  inledande ligasegrar har laget kommit ned på jorden efter förlust i både derbyt mot Manchester City och veckans Europa League-match mot Feyenoord.

Och motgångarna fortsatte att grina José Mourinho i ansiktet i den första halvleken mot Watford.

Anthony Martial vann i den 34:e minuten bollen på egen planhalva, men blev snabbt av med den igen efter att hemmalagets Miguel Britos bryskt tacklat ned fransmannen.

Zlatan nära avgöra

Ingen signal kom dock från domaren Michael Oliver – och därefter snodde Daryl Janmaat bollen och spelade fram Etienne Capoue som sköt in sitt fjärde mål för säsongen.

– I nio fall av tio blåser domaren där, sa Glenn Strömberg som kommenterade matchen i Viasat.

United kom dock tillbaka och lyckades trots grus i det spelmässiga maskineriet få till en kvittering i den 62:a minuten.

Efter inlägg från Zlatan Ibrahimovic hamnade bollen hos Marcus Rashford som slog in 1–1 bakom Heurelho Gomes.

Avgjorde med sen straff

Kort därpå var Zlatan själv nära att avgöra matchen med en tung nick tio minuter från slutet – men den här gången var den brasilianske målvakten med på noterna och räddade.

– Första halvlek var inte bra. I andra var vi bättre, men blev straffade, säger svensken i sin app Zlatan Unplugged efter matchen.

Ja, för ett avgörande skulle komma – fast åt det andra hållet.

Inbytte Juan Camilo Zuniga hade bara varit på plan i 52 sekunder (!) när han i den 84:e minuten fick en fin pass snett bakåt från Roberto Pereyra och drog in bollen intill David De Geas högra stolpe.

Och på övertid punkterade samme Zuniga tillställningen när han i straffområdet fälldes av Marouane Fellaini.

Sågar Uniteds spel

Troy Deeney klev fram, satte straffen säkert fram till 3–1 och bröt en 30 år lång förlustrad – Watfords första seger mot Manchester United sedan vinsten med 2–1 i ligan i september 1986.

Efteråt var lagkaptenen mycket nöjd.

– Jag tyckte att vi var det bättre laget och hade många chanser. När de kvitterade så visade vi vilken typ av lag vi är och kom tillbaka, säger Deeney till BBC.

Lika muntra miner är det inte i Manchester United som nu har tre raka förlsuter.

– Vi måste få en vinst så att vi får tillbaka vinnarkänslan, säger Zlatan och slår fast: