Kolbeinn Sigthorsson nätade direkt på sitt gamla lag

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Kolbeinn Sigthorsson gjorde två mål på sitt gamla lag AIK och låg bakom Blåvitts seger.

Precis som han hade lovat tränaren Roland Nilsson tidigare på Kamratgården.

– Jag sa att jag skulle göra det, säger anfallaren med ett leende.

Kolbeinn Sigthorsson var en flopp i AIK:s tröja. Tre mål under debutsäsongen följdes upp med en nolla i målkolumnen i fjol.

I dag gjorde han allsvensk debut från start för IFK Göteborg mot just AIK.

Efter tre minuter hade han satt 1–0. Hosam Aeish (också ny i startelvan gentemot premiären) hittade in med en djupledsboll i straffområdet som islänningen chippade in bakom Budimir Janošević.

”Så passivt AIK”

Men ett var inte nog, i 38:e minuten hittade Simon Thern Sigthorsson i straffområdet som tog emot bollen och volleysköt in 2–0 intill höger stolpe.

– Det är en klasspassning av Simon, med utsidan av foten. Han gör det på en halv sekund när försvararna inte förväntar sig det men jag var redo ifall den skulle komma och jag fick en bra förstatouch, berättar målskytten.

Hamsik inbytt

Sightorsson var jublande glad i halvtid. Efter matchen var han fortsatt lycklig, men lite lugnare.

– När man vinner mot en stor rival ger det en stor boost, det kommer att hjälpa mig mycket. Som anfallare får du en bra känsla av att göra mål och det var en lång tid sedan jag gjorde mål, säger han.

”Får äta frukost i morgon”

AIK hade svårt att skapa särskilt mycket heta målchanser i andra halvleks måljakt. I stället blev den mest uppseendeväckande händelsen ett inhopp av Blåvitts stjärnvärvning Marek Hamsik. Slovaken fick en dryg kvart på planen men lämnande utan att göra något större avtryck i Göteborgs 2–0-seger.

Efteråt var Roland Nilsson nöjd att se sin isländska anfallare prestera dubbla baljor. Det hade han ju lovat.

– Sigthorsson har massor med kvalitet och rutin. Han är lite mer fysisk i sitt spel. Han hade lovat mig två mål i dag. Det okej, han får komma och äta frukost på Kamratgården i morgon, han.

Islänningen bekräftar löftet.

– När vi kom till klubben (Kamratgården) idag hade han ett snack med mig och sa att jag skulle spela och bad mig två mål idag. Jag sa att jag skulle göra det, konstaterar han med ett leende.

Glädjen över målen var inte lika stor i AIK-lägret.

– En skön känsla och något man gärna gör mot sina gamla lagkamrater. Jag har talat med de flesta, jag utgår från att de inte gillar mig nu...

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.