Granen ger inte upp EM-kvalet: ”Ska ge det en chans”

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Det ser ut att ljusna något i Janne Anderssons skademörker.

Flera EM-kvalaktuella spelare är tillbaka i spel och lagkaptenen har inte kastat in handduken.

– Jag ska ge det en chans i veckan, säger Andreas Granqvist.

Under måndagen tar Janne Andersson ut landslagstruppen till EM-kvalmatcherna mot Malta 7 juni (h) och Spanien 10 juni (b).

Det är klart att Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United, missar på grund av en ljumskskada. Mittfältaren Sam Larsson, Feyenoord, är också borta och Robin Quaisons medverkan är rejält i farozonen på grund av en fotskada.

Osäkert med Quaison

När Sportbladet nyligen träffade Mainzspelaren och frågade om han kommer vara tillgänglig till EM-kvalet så svarade Quaison:

– Vi får se. Det bästa hade varit om jag kunde vänta till dagen före match och meddela om jag känner mig redo, men jag förstår att Janne tänker annorlunda. Jag håller mig till planen nu, så får vi se.

Förbundskaptenen Janne Andersson lär inte blivit på bättre humör när Helsingborgstränaren Per-Ola Ljung till Kvällsposten för ett par dagar sedan meddelade statusen kring skadade Andreas Granqvist och kommande matcher i allsvenskan:

– Granen är rökt fram till sommaruppehållet, sa Ljung.

Granen stänger inte dörren

När Sportbladet stämmer av läget med landslagskaptenen på söndagen har han dock inte gett upp möjligheterna till EM-kvalspel:

– Det går framåt men det är svårt att veta exakt. Ska ge det en chans i veckan, meddelar Granqvist i ett sms.

Andersson presenterar alltså truppen under måndagen och sedan samlas Blågult i slutet av veckan, söndag 2 juni, och inleder EM-kvalförberedelserna i Stockholm.

För Janne Andersson är beskedet från Granqvist en välkommen öppning från mittbacken.

Dessutom spelade tidigare skadade Mikael Lustig hela matchen i Celtics cupfinalseger mot Hearts i lördags i Skottland. Enligt Sportbladets uppgifter är även Pontus Jansson spelklar trots tidigare skador som delvis gjorde att han inte spelade i Leeds två kvalmatcher nyligen.

Comeback för Svensson

I natt gjorde även mittfältaren Gustav Svensson comeback i Seattles trupp i MLS-mötet borta mot Kansas och också Jakob Johansson, Rennes, har gett klartecken till landslagsspel efter en skadefylld vårsäsong.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.