Han blir den första på 68 år i Juventus

Publicerad 2020-07-21

Juventus utökar sin serieledning.

Och Cristiano Ronaldo är nu ikapp i kampen om skytteligatiteln.

Efter 2–1-vinst hemma mot Lazio har nu Juventus åtta poäng ner till tvåan Inter när fyra omgångar kvarstår. Och som oftast var det Cristiano Ronaldo som låg bakom segern.

I början av andra halvlek tilldömdes hemmalaget straff sedan mittbacken Bastos stoppat ett skottförsök med armen. Cristiano Ronaldo avslut från elva meter var välriktat, portugisens 29:e ligamål för säsongen.

Delar skytteligaledningen

Och bara tre minuter senare blev han första Juventusspelare på 68 år att göra 30 mål under en Serie A-säsong. Paolo Dybala och Ronaldo kom fria med målvakten Thomas Strakosha, Dybala var ödmjuk och gav lagkamraten det öppna läget. Ronaldo då i ensam skytteligaledning.

Men senare reducerade Ciro Immobile för sitt Lazio i matchen, och kvitterade i kampen om att bli skyttekung – italienaren ordnade 2–1 från straffpunkten.

2–1-seger för Juventus som med fyra omgångar kvar kan säkra sin nionde raka Scudetto redan i nästa omgång mot Udinese, då måste Turinlaget vinna samtidigt som såväl Inter som Atalanta tappar poäng i sina matcher mot Fiorentina respektive Bologna.