Allsvenskan i fotboll 2020

Kindberg: AIK gynnas av tomma läktare i kväll

Av: 

Robert Laul

FOTBOLL

Inför kvällens bottenmöte på Friends är Daniel Kindberg säker på sin sak:

– AIK gynnas av tomma läktare, säger ÖFK:s ex-ordförande.

Den före detta ordföranden för Östersunds FK är aktuell med självbiografin ”Mitt liv – inget försvarstal” skriven ihop med journalisten och författaren Marcus Birro, 48.

Samtidigt spelar tabelljumbon ÖFK en viktig bortamatch mot bottenkollegan AIK på Friends. Både lagen har sparkat sina tränare under sommaren och ersatt med nya.

Skulle Östersund vinna kan de klättra fem placeringar och lämna AIK nedanför sig i tabellen. Daniel Kindberg, 52, är förväntansfull.

Vilka är i djupast kris – ditt gamla ÖFK eller AIK?

– I AIK finns en lång historia vilket ger de en stabilitet som ÖFK inte har. Men de har också väldigt starka krafter som påverkar, och det har inte vi. Kortsiktigt skulle jag säga att det är jämnt skägg, men långsiktigt har Östersund större problem än vad AIK har, säger Daniel Kindberg.

Kindberg.

I den enskilda matchen ligger pressen däremot på AIK, menar Kindberg.

”Alltid mest press på AIK”

– Det gör den alltid. Det fungerar ju så, AIK har alltid mest press. Det spelar ingen roll vilka de spelar emot, oss eller Malmö FF, pressen är alltid på AIK. Nu är ju inte publiken där, men hade publik varit där är jag helt säker på att Östersund vunnit.

Daniel Kindberg utvecklar:

– AIK:s spelare hade inte kunnat hantera den pressen när Östersund kanske har 75–25 i bollinnehav. Det klarar man inte av där då. Tidigare hade vi som metod att vända publiken mot hemmalaget. Vi är kanske inte riktigt där just nu, men pressen är alltid på AIK.

Du tror att AIK gynnas av tomma läktare?

– I den här matchen gör de det. Amir (Azrafshan, nye tränaren) har hittat en väg som jag tror på, och får de bara ner procenten misslyckade långbollar, vilket de måste arbete med, för den är katastrofalt hög, man ska inte ge bort bollen med flit, det är dumt, då finns det många positiva tecken.

Hur går det i kväll?

– Jag tippar aldrig resultat, men jag är ganska säker på att ÖFK vinner. Spelarna ser fina ut och de vill något, säger Daniel Kindberg.

Den före detta ordföranden för Östersunds FK dömdes i november 2019 till tre års fängelse för grov ekonomisk brottslighet. Det gällde flera fall av trolöshet mot huvudman och bokföringsbrott. Daniel Kindberg har överklagat domen till hovrätten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Wesström om AIK:s kris: ”Två avgörande skäl”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll 2020

AIK Fotboll

Daniel Kindberg

Östersunds FK

Allsvenskan i fotboll

Fotboll