Liverpool missar poängrekordet

Förlorade trots ett rejält spelövertag

Uppdaterad 2020-07-16 | Publicerad 2020-07-15

Arsenal vände och vann med 2–1 mot Liverpool.

I och med förlusten kan inte ligamästarna längre slå nytt poängrekord i Premier League.

– Jag gjorde ett misstag och jag tar fullt ansvar för det, säger Virgil van Dijk efter förlusten.

Arsenal FC

Efter poängtappet mot Burnley senast såg det ändå ljust ut – till en början – för Liverpool och deras rekordjakt i onsdagskvällens möte med Arsenal.

20 minuter in i matchen tog gästerna ledningen efter en fint anfall där Robertson hittade in till Sadio Mané i straffområdet som enkelt rullade in 1–0.

Men Arsenal hann både kvittera och ta ledningen innan halvtid.

Liverpool förlorade borta mot Arsenal.

Mållös andra halva

Kvitteringsmålet kom efter en tveksam aktion av den annars så solide Virgil van Dijk. Lacazette tog till vara på mittbackens bolltapp och gjorde 1–1 efter en dryg halvtimme. Och i den 44:e minuten gjorde Reiss Nelson, 20, sitt allra första Premier League-mål.

Trots en rejäl Liverpooldominans – 24–3 i skott – blev det inga fler mål för gästerna.

Resultatet innebär att Liverpool nu kan nå maximala 99 poäng om ligamästarna vinner de två återstående matcherna. I och med det kan alltså Liverpool inte längre slå poängrekordet på 100 poäng. Ett rekord som sattes av Manchester City när de blev mästare 2018.

Arsenal kan nå Europaspel

– Jag kan inte säga något negativt om något så positivt – att bli mästare så tidigt på säsongen. Killarna har genomfört en exceptionell säsong och ingen kan ta det ifrån dem, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp efter lagets blott tredje förlust i Premier League.

För Arsenals del innebär vinsten att laget kliver förbi Burnley och återtar niondeplatsen i ligan.

Hoppet om en Europaplats via ligaspelet är i princip borta. Men Arsenal är alltjämnt kvar i FA-cupen, där en finalvinst innebär en Europa League-biljett. I semifinalen ställs Arsenal mot Manchester City, och i den andra semifinalen möts Manchester United och Chelsea.