London Calling

”Fernandes gör vad Zlatan gjorde för United”

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Bruno Fernandes jämförs med Zlatan, Roy Hodgson kan sättas i karantän och Arsenal avstyrde en flytt till Liverpool.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

Bruno Fernandes.

Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS JÄMFÖRELSE

Bruno Fernandes hyllas friskt till höger och vänster. Nu jämför lokaltidningen Manchester Evening News honom med ett visst svenskt nyförvärv.

”Fernandes har legat bakom lika många mål under sina nio första matcher som Robin van Persie gjorde på Old Trafford, samtidigt som siffran är högre än Zlatans. De båda anfallarna visade sig vara de sista pusselbitarna för att klubben skulle kunna nå sina mål och nu verkar det som att januarivärvningen kan vara detsamma”, skriver tidningen.

Fernandes utsågs nyligen till ligans bästa spelare i februari. Endast Ibrahimovic, Marcus Rashford och Anthony Martial har vunnit den utmärkelsen post-Sir Alex-eran.

Zlatan i United-tröja.

Foto: Dave Thompson / TT NYHETSBYRÅN

Robin van Persie.

Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS PÅTRYCKNING

Det råder ingen tvekan om att Leeds anser att det är viktigt att säsongen spelas färdigt. Under gårdagen gick styrelsemedlemmen Angus Kinnear ut i Sky Sports och sade: ”Det är vitalt att ligan spelas klart. Både för fotbollsklubbarnas integritet och ur ett ekonomiskt perspektiv. Att spela klart ligan är det enda rätta”.

I nuläget verkar det som att en majoritet av rösterna ligger på att återuppta ligan. Att just Leeds vill göra detta har förstås delvis att göra med att de troligtvis flyttas upp till nästa säsong.

DAGENS KAPNING

Det såg länge ut som att Gary O’Driscoll till Liverpool var en ”done deal”. Men i sista sekund gjorde Arsenals ansvarige lagläkare en total u-sväng – och har nu valt att stanna i Londonklubben. Anledningen ska framför allt ha varit ett samtal med Mikel Arteta och Edu som övertalade honom att bli kvar. Därmed får Liverpool klara sig med de läkare som finns att tillgå fram till en ersättare är funnen.

Roy Hodgson.

Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS ROY

Med sina 72 år är inte bara Roy Hodgson den äldsta tränaren i Premier League. Han tillhör dessutom riskgruppen som kan drabbas hårt av coronaviruset. Detta har lett till diskussioner i Crystal Palace som funderar på om de ska tvinga tränaren att stanna hemma kommande veckor. Hodgson själv säger: ”Jag kommer börja oroa mig för det där när det behövs. Men jag har aldrig känt mig friskare eller lyckligare än nu”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Knivhotade stjärnans familj mitt under match

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Roy Hodgson

Robin van Persie

Zlatan Ibrahimovic

Manchester United