Miljardär räddar Växjö DFF – aldrig sett en match

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Damallsvenska Växjö DFF har kämpat mot svag ekonomi länge och riskerade att inte klara elitlicensen.

Nu räddas de av trämiljardären Santhe Dahl, 65.

En stor fotbollsentusiast tänker ni?

– Nej, det kan man inte säga. Till exempel har jag aldrig sett en Växjö DFF-match, säger han till Smålandsposten.

Växjö DFF har etablerat sig i allsvenskan på allvar. Sjua i fjol och på säker mark även i år trots att man sålt av skyttedrottningen Anna Anvegård till Rosengård.

Men det går tyngre ekonomiskt. Klubben har varit i farozonen för en tvångsnedflyttning efter svårigheter att klara elitlicensen.

Men nu kan Växjö andas ut.

Tidigare ägaren till sågverkskoncernen Vida, Santhe Dahl, har bestämt att rädda klubben via sitt privata bolag Santhe Dahl Invest AB, skriver Smålandsposten.

– Jag kan tycka att tjejer i idrottsliga sammanhang ofta får stå tillbaka till förmån för killar. Dessutom vore det riktigt tråkigt om Växjö DFF skulle tvångsnedflyttas bara för att man växt lite för snabbt och därför fått ekonomiska problem, säger Dahl till tidningen.

Exakta summan vill varken klubben eller eller Dahl gå in på. Men 65-åringen är god för miljarder efter att ha sålt 70 procent av sina aktier i företaget, där han fortfarande är ordförande, i en affär värd 2,5 miljarder.

Santhe Dahl räddar Växjö.
Foto: YOUTUBE, BILDBYRÅN
Santhe Dahl räddar Växjö.

Lovar att se match framöver

Någon brinnande supporter till föreningen har han dock inte varit tidigare. Intresset för fotboll rent generellt är på sparlåga.

– Nej (jag är inte fotbollsintresserad), det kan man inte säga. Till exempel har jag aldrig sett en Växjö DFF-match. Men det lovar jag att göra framöver..., säger han.

Framöver kan även en bolagisering av elitverksamheten bli aktuell. Då i samarbete med Växjö Lakers ägarbolag Susab, som Santhe Dahl sitter i styrelsen för tillsammans med bland andra Växjö Lakers-profilen Anders Öman.

– Med en solid ekonomi och en möjlig partner i Susab, som under sin resa med Växjö Lakers visat att dom kan elitidrott, ser vi positivt på framtiden för elitverksamheten. Vi vill göra detta tillsammans, säger tidigare Växjö DFF-ordföranden Ove Dahl till SMP.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.