Abraham räddade AIK-poäng på övertid

Av: Makoto Asahara, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK såg ut att vara på väg mot en ny 0–1-förlust.

Då, på tilläggstid, stod 17-årige Paulos Abraham på rätt plats vid rätt tillfälle i straffområdet.

Det räckte till en sen kvittering och en poäng för ett trubbigt AIK.

– Det är inte tillräckligt bra. Vi ska klara av att vinna sådana här matcher, säger Abraham till Dplay efter 1–1 mot Falkenberg.

Med dryga timmen spelad skulle Falkenbergsyttern Tobias Englund få massvis med yta på vänsterkanten.

Nsima Peter var välplacerad i straffområdet när efterföljande inspel kom – och avslutet som följde var det inget fel på.

Det gav 0–1 på resultattavlan på Friends arena mot ett AIK vars offensiv visade sin allra trubbigaste sida på Friends arena.

– Vi har ett övertag i matchen men det är kanske ett övertag som är en illusion snarare än något konkret. Vi har inte kraft eller förmåga att omsätta det här spelövertaget till målchanser. Kanske är vi alldeles för omständliga och går inte tillräckligt rakt på, säger Rikard Norling på presskonferensen efter matchen.

Handsregel

AIK:s målchanser gick, i närmare 90 minuter, att beskriva i singular. Även om just den målchans man hade efter en knapp halvtimmes spel var riktigt bra.

Den gav ju trots allt mål – trodde man först i alla fall.

Men efter en kortare domarkonferens dömdes målet bort för en hands på Henok Goitom, i samband med dennes förarbete till ”målskytten” Saku Ylätupa.

– Förklaringen jag fick från domaren var att det var hands i anslutning till mål. Men det är surt att det inte blir mål, säger Goitom till Dplay om det, enligt nya handsreglerna korrekt, bortdömda målet.

Med tanke på att AIK inte skapade mer än så så såg det länge ut som att Falkenberg skulle få med sig tre, skrällartade, poäng från Friends arena.

De fick dock bara med sig en.

Två besvikna lag

I minut 91 så kom Henok Goitom fram på högerkanten och slog ett inlägg. Via studs hamnade bollen framför fötterna på unge Paulos Abraham, som inte gjorde några som helst misstag.

17-åringens mål fastställde slutresultatet. Ett slutresultat som inte var vad AIK hade hoppats på innan matchen.

– Jag vet att man skriker efter att vi ska vinna matcher och jag är beredd att kämpa hårt för det här, säger tränare Norling.

Inte heller Falkenberg kunde lämna nationalarenan med glada miner.

– Grabbarna förtjänade tre poäng. Innan matchen hade jag varit nöjd med en poäng med tanke på att vi kommer från tre raka förluster, men som matchen blev känns det segt att vi inte får tre poäng, säger FFF-tränaren Hasse Eklund.

Laddar Tabell
AIK fick nöja sig med 1–1 hemma mot Falkenberg,
Foto: BILDBYRÅN
AIK fick nöja sig med 1–1 hemma mot Falkenberg,
Publicerad:

LÄS VIDARE