Greenwood ledde vägen för Uniteds kanoner

Publicerad 2020-07-04

Kanonskott efter kanonskott efter kanonskott.

Manchester United-offensiven hade satt in siktet helt perfekt i 5–2-segern mot Bournemouth.

Och två av hemmakanonerna stod planens yngsta förmåga, Mason Greenwood, 18, för.

”Herregud vilken talang”, skriver fotbollsikonen Gary Lineker på Twitter.

Ett formstarkt och Champions League-jagande Manchester United som hittat spelglädje och offensiv frejdighet igen.

Mot ett minst sagt formsvagt Bournemouth vars överlevnadsförhoppningar minskat för varje omgång efter uppehållet.

Allt tydde med andra ord på en storseger för hemmalaget i lördagens Premier League-drabbning.

Manchester Uniteds Mason Greenwood

Då var det naturligtvis helt enligt logikens alla lagar att Bournemouth skulle ta ledningen efter en kvart. Junior Stanislas tunnlade en passiv Harry Maguire, innan han hittade en lucka vid David De Geas första stolpe.

Drömmål på rad

Men det var ungefär så roligt Bournemouth skulle få det. Eller ja, de gjorde ju ett mål på en straff i andra halvlek också. Men det här skulle trots allt bli en Uniteduppvisning – tack vare ett gäng oerhört skottglada hemmaspelare.

Mason Greenwoods hårda kanon efter knappa halvtimmen innebar 1–1. Marcus Rashfords kyliga straff i minut 35 ordnade 2–1. Och Anthony Martials vackra projektil gav 3–1 precis innan pausvilan.

Efter att Bournemouth hunnit emellan med en 3–2-reducering skulle unge Greenwood dra till med ännu ett kanonskott, och därmed var det 4–2.

”Wow, wow, wow!”

Och 18-årige Greenwood hyllades unisont bland brittiska fotbollsprofiler.

”Herregud vilken talang Mason Greenwood är. Han kommer göra många mål. Många”, skrev engelske fotbollsikonen Gary Lineker på Twitter – och det efter det första av talangens två mål.

– Wow, wow, wow, säger en exalterad Unitedikon i Rio Ferdinand, även det via Twitter.

Bruno Fernandes visade därefter att man kan skjuta drömmål även från stillaliggande bollar, när han skruvade in en frispark till 5–2 med timmen spelad.

Något som fastställde slutresultatet. Ett resultat som innebär att Manchester United kliver upp på den Champions League-givande fjärdeplatsen. Dock kan Chelsea, som är en poäng i skrivande stund, ta tillbaka den vid en seger mot Watford senare under lördagen.