Gustav Svensson och Seattle i MLS-final

Publicerad 2019-10-30

Succén fortsätter för Svenssons Seattle.

I natt besegrade ”Sounders” Los Angeles FC med 3–1 och är nu klart för final i MLS.

– Jag är så glad för fansen och stolt över våra spelare, säger tränaren Brian Schmetzer till Seattle Times.

Trots Zlatan Ibrahimovics sorti ur slutspelet i den nordamerikanska fotbollsligan MLS i förra veckan blir det svenskt i finalen.

Gustav Svensson, vars nickmål i kvartsfinalen mot Real Salt Lake hjälpte Seattle vidare i slutspelet, är med sitt lag klar för finalspel efter att ha vunnit över Los Angeles FC i semin.

Motstånd inte klart

Los Angeles FC tog visserligen ledningen genom mål av Eduard Atuesta i matchminut 17. Men fem minuter senare kvitterade Seattle genom Raúl Ruidíaz och efter det kom Los Angeles aldrig tillbaka i matchen.

Seattles Nicolás Lodeiro gjorde 2–1 innan det var dags för halvtidsvila och i början av andra halvlek gjorde Ruidíaz ytterligare ett mål. Slutresultatet skrivs alltså 3–1 till Seattle.

– Jag är så glad för fansen och stolt över våra spelare. Vi utvecklade en matchplan, spelarna utförde den och vi vann till slut, säger tränaren Brian Schmetzer till Seattle Times.

Vilket lag Seattle möter i final avgörs natten mot torsdag, då Atlanta spelar mot Toronto i den andra seminfinalen.