Schough stor matchhjälte – men ingen speltid för Ekroth

Publicerad 2019-07-20

Tillbaka från VM – då blev Olivia Schough hjälte direkt.

På tilläggstid gjorde stjärnan matchens enda mål mot LB07.

– Jag vet inte om jag har gjort det någon gång (slagit en hörna direkt i mål). Men det var kul, säger matchhjälten till TT.

Efter ett två månader långt VM-uppehåll är damallsvenskan igång igen. Först ut var LB07- Djurgården, och det var en match som länge såg ut att blir mållös, men på tilläggstid såg Djurgårdens VM-spelare Olivia Schough, 28, till att skjuta samtliga poäng till Djurgården.

Gästerna fick en hörna i slutskedet av matchen och den slog Schough med högerfoten, och bollen letade sig hela vägen in i mål.

– Jag vet inte om jag har gjort det någon gång (slagit en hörna direkt i mål). Men det var kul. Vi har tränat på att lägga hörnor nära mål och nån gång slinker den in, säger Olivia Schough till TT.

”Inte vår bästa match”

Schough fick ledigt en vecka efter VM-succén, men nu är hon glad över att vara tillbaka i vardagen.

– Jag älskar fotboll på alla olika sätt. Sen är det klart att VM i Frankrike har varit väldigt speciellt. Men jag är superglad över att vara hemma igen och vara igång i damallsvenskan. Nu var det kanske inte vår bästa match i dag, men vi tar tre poäng, säger hon till TT.

Efter en chansfattig första halvlek hade LB07 en dubbelchans direkt i den andra. Efter en tilltrasslad situation i Djurgårdens straffområde var det nära både en och två gånger.

Först räddade Djurgårdsförsvararen Gudrun Arnadottir bara en meter från mållinjen när Jennifer Pelley var överspelad, men på returen hann Djurgårdsmålvakten tillbaka och räddade.

Mycket av försnacket inför den här matchen har annars handlat om Petronella Ekroths återkomst till svensk fotboll efter att ha spelat de senaste året i Juventus, men det blev ingen speltid för den 29-åriga försvararen. Från bänken fick hon alltså se Djurgården ta tre viktiga poäng.

Enkel seger för Kristiansstad

I dagens andra match körde Kristianstad över tabelljumbon Kungsbacka. Redan efter nio minuter gjorde Maja Bodin 1–0 till gästerna, och sedan rullade det på för KDFF. I halvtid stod det 3–0, och i den 71:a minuten fastställde Evelina Duljan slutresultatet till 5–0.

I och med segern klättrar Kristianstad upp till en tredje plats i tabellen, men då ska man komma ihåg att de har en match mer spelad än övriga topplag.