Klart: Stjärnan lämnar Malmö FF

Av: Jacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det har spekulerats en tid.

Nu står det klart att Anton Tinnerholm lämnar Malmö FF.

– Jag har haft en fantastisk tid i Malmö och har upplevt det mesta som går att göra inom svensk fotboll, säger ytterbacken i ett uttalande till Malmös hemsida.

Anton Tinnerholm har varit en av Malmös mest framstående spelare under de senaste säsongerna, där klubben tagit fyra SM-guld på fem år och är i år nominerad till Svensk Elitfotbolls pris årets back i allsvenskan.

Men rykten gällande en flytt har omgett backstjärnan en längre tid och i dag meddelade MFF på sin officiella hemsida att det står klart att Tinnerholm lämnar klubben.

– Jag har haft en fantastisk tid i Malmö och har upplevt det mesta som går att göra inom svensk fotboll. Men det största jag tar med mig är den kärlek jag fått från supportrar och alla människor i och kring laget. Det känns vemodigt men jag känner att det är dags för mig att testa på ett nytt äventyr, säger den 26-årige ytterbacken.

En publikfavorit

En flytt utomlands kan vara ett alternativ för 26-åringen som ännu inte testat vingarna utanför Sveriges gränser. Högerbacken har länge varit en publikfavorit i den skånska mästarklubben och så sent som i september vädjade fansen att han skulle stanna.

– Jag fick penna och papper av publiken, sa Tinnerholm till Sportbladet efter att Malmö slagit Elfsborg med 6–0 för drygt en månad sedan.

MFF:s sportchef Daniel Andersson säger så här om stjärnbackens avsked till Malmös hemsida:

– Under Anton Tinnerholms tid i MFF har klubben haft enorma framgångar och det har han i högsta grad bidragit till. Det är en spelare med vinnarskalle som ger hundra procent i alla lägen och även har en förmåga att höja andra. Här har han lärt sig att alltid vinna och verkligen tagit del av andan som finns i MFF.

Sundsvallsbacken trolig ersättare

Vem som ersätter 26-åringen i Malmö är oklart, men enligt Sportbladets uppgifter tyder det mesta på att det blir Sundsvalls succéman Eric Larsson som ska fylla Tinnerholms skor nästa säsong.

– Vi har fyra viktiga matcher kvar av serien och det är där som jag har mitt fokus. Lagets matcher är mycket viktigare än frågan om vart jag hamnar nästa år, skrev Larsson i ett sms till Sportbladet angående flyttryktena.

Beskedet innebär att högerbacken blir den andra spelaren att lämna klubben på blott tre dagar. I onsdags kom beskedet att norske assistkungen Magnus Wolff Eikrem inte får förlängt med klubben.

Anton Tinnerholm kom till MFF 2014 och gjorde totalt 98 matcher i den himmelsblå tröjan med sex mål som facit. På meritlistan har han tre SM-guld med skåningarna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.