Bekräftat: Olsen klar för Everton

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Robin Olsen såg ut att bli kvar i Roma. 

Men sent under Deadline Day gav sig Everton in i jakten. 

Efter transferfönstret stängning bekräftade Premier League-ledaren att svensken är klar på lån.

Robin Olsen har ryktats vara på väg till flera klubbar under sommaren. Men som Sportbladet skrev under måndagen har ingen kunnat betala hans lön och Roma har heller inte varit beredda att täcka upp löneskillnaden. 

Olsen såg därmed ut att bli kvar i Roma även efter transferfönstrets stängning. Men i sista stund gav sig Everton in i bilden.

”Jag kan inte vänta på att träffa er och komma i gång. Jag känner mig stolt och hedrad. Stort tack till alla som har bidragit”, skriver Robin Olsen på Instagram.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Betalar hela lönen

Premier League-ledarna ville ha ett komplement till Jordan Pickford och kontaktade då Roma under eftermiddagen. Sportbladet kunde senare under kvällen berätta att klubbarna och Olsen kommit överens om ett låneavtal.

Efter transferfönstret stängning bekräftade Everton också att affären gått i lås.

Enligt Liverpool Echo betalar Everton inget för lånet, men klubben står för hela lönen som uppges ligga på 2,6 miljoner euro brutto, omkring 28 miljoner svenska kronor.

Olsen befinner sig just nu i Stockholm för kommande landslagssamling. Sverige ställs mot Ryssland på torsdag och sedan väntar Kroatien och Portugal i Nations League, alla matcher på bortaplan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.