Ghoddos och Östersund frias från böter

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Cas friar Saman Ghoddos och Östersund från miljonböter.

Men klubbens transferförbud kvarstår efter att idrottens skiljedomstol sagt sitt.

Turerna kring Saman Ghoddos har varit många. Stjärnan lämnade Östersund sommaren 2018 och uppgavs först vara klar för spanska Huesca. Men i stället blev det en övergång till franska Amiens. 

Huesca anmälde Ghoddos till Fifa och anfallaren stängdes av i fyra månader och dömdes till böter på 43 miljoner kronor. Samtidigt fick Östersund värvningsförbud under två transferfönster.

Slipper böter

Båda parterna överklagade till idrottens skiljedomstol Cas och nu har domen fallit. Parterna frias från böter, men Cas anser att Ghoddos redan avtjänade avstängning ska kvarstå liksom Östersunds transferförbud. Det innebär att klubben nu inte får värva under de kommande två transferfönstrena.

”Cas-panalen har delvis bifallit överklagan. Samtidigt som den, i överensstämmelse med det ifrågasatta beslutet, fann att Saman Ghoddos hade brutit mot anställningsavtalet utan skälig anledning och att Östersund framkallade en sådan överträdelse fann den att ingen ersättning skulle betalas för en sådan överträdelse med tanke på att Huesca inte bevisat att de lidit någon skada av spelarens kontraktsbrott.”, skriver Cas i sin dom.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.