Klart: Göteborg FC blir BK Häcken FF

Av: Felix Tornberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Nu står det klart att Göteborg FC och BK Häcken blir en.

Detta efter båda föreningarnas medlemmar röstat ja till förslaget.

– Det ger oss alla förutsättningar till att bli bättre, säger Emma Kullberg om beskedet.

Göteborg FC läggs inte ner. Istället går laget in i BK Häcken. Detta står klart efter att båda klubbarnas medlemmar fått rösta om förslaget.

Nya namnet blir BK Häcken FF för svenska mästaren i fotboll. Först nästa säsong kan klubbarna förenas till en på grund av tävlingsbestämmelser. Redan denna säsong kommer dock laget att spela i den gulsvarta matchdressen.

– Det känns jätteroligt! Det känns som en förening med bra förutsättningar. Klubben känns modern och familjär. Det blir en utvecklande miljö, säger lagets försvarsklippa Emma Kullberg om sin nya förening.

Även huvudtränare Mats Gren är nöjd med hur saker har blivit.

– Det känns bra detta! Lyftet blir enormt, och alla förutsättningar är fantastiska, säger han.

”Skönt med majoritet”

Både Kullberg och Gren är tacksamma gentemot medlemmarna i BK Häcken, som röstade ja till att ta emot Göteborg FC. Dessutom med överväldigande majoritet.

– Att det gick igenom så pass tydligt känns väldigt skönt. Om det bara hade varit tio röster som avgjort hade risken funnits att det blivit två läger inom föreningen, säger Gren.

Från och med nu kommer BK Häcken FF att träna på Gothia Park Academy, som är BK Häckens träningsanläggning, eller på Bravida Arena. Till en början kommer ett tillfälligt omklädningsrum att upprättas, i väntan på att GPA byggs ut.

– Det känns som en bra anläggning. Det är den bilden vi har fått. Bra planer och bra även vid sidan av med gym och liknande. Det ger oss alla förutsättningar till att bli bättre, säger Kullberg.

Gren:

– Det blir en tydlig skillnad med anläggningarna. På Valhalla IP fick vi springa lite i korridorerna.

Siktar mot historiskt guld

Nu siktar spelarna på att kamma hem BK Häckens första SM-guld någonsin.

– Det är målet. Det är klart att vi strävar efter att försvara guldet från förra säsongen, säger Kullberg.

Även för Gren hade detta varit välkommet, då det finns belackare bland Häckens supportrar mot den förre IFK Göteborg-sportchefen.

– Såklart. Vi vill försvara våra titlar i allsvenskan och cupen (GFC vann cupen 2019. 2020 ställdes turneringen in). Det hade varit grymt att fixa det första SM-guldet med både GFC och Häcken. Inget snack om saken, säger han.

Under morgondagens (fredag) träning bjuds media in för en första träff med laget på Bravida Arena. Då springer BK Häcken FF ut i gulsvart för första gången, bekräftar Kullberg.

Ingen publik får vistas på arenan till följd av den rådande pandemin. Däremot skickar Kullberg en hälsning till lagets nya supportrar:

– Det känns jätteroligt att ni också tror på det här. Vi ser framemot att komma in i föreningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.