London Calling

Uppmanar Kane att lämna Spurs

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Harry Kane uppmanas att lämna Tottenham och stänger själv inga dörrar. Dessutom sägs Liverpool värva från RB Leipzig.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

HELGENS SNACKIS

Roy Keane och Ashley Cole uppmanar Harry Kane att lämna Tottenham. De före detta spelarna – och numera tv-experter – menar att ett klubbyte krävs för att anfallaren ska börja vinna titlar.

27-årige Kane kopplas ihop med både Man United och Man City samt Real Madrid som också pekas ut som en potentiell destination (och framför allt har råd med den saftiga prislappen). Landslagskaptenen, som stod för ett av målen i Englands 2–0-seger mot Albanien i söndags, bör enligt Keane se över sina alternativ: ”Det är det (ett tufft beslut) men han är också professionell. En toppspelare vill vinna titlar. Ett par viktiga månader väntar nu Tottenham med bland annat ligacupfinal, men kan de nå topp fyra? Det är ett stort frågetecken”, säger Keane i ITV:s sändning. ”Om man vore i hans skor och sommaren närmar sig anser jag att killen behöver flytta på sig för att vinna de stora titlarna. Det kommer inte ske i Tottenham”.

Ashley Cole instämmer: ”Varje gång man hör honom prata om sin kontraktssituation på tv framstår han som nöjd men under ytan kan man se att han vill vinna”.

Harry Kane själv stängde inga dörrar för en eventuell flytt. ”Jag tycker att det är en svår fråga att svara på”, svarade anfallaren på presskonferensen efter VM-kvalmötet då han fick frågan om alla spekulationer kommer påverka hans insatser under våren. ”Jag är fullt fokuserad på att göra jobbet på planen fram till sommaren. Därefter får vi se”.

HELGENS CITAT

”I höstas satt jag och sade att det är en oerhört bra spelare. Nu när Thomas Tuchel tar ut honom antar jag att alla är överens om den saken”, – Gareth Southgate om Mason Mount efter 2–0-segern mot Albanien. Förbundskaptenen tillade syrligt på presskonferensen att åsikten inte verkade räknas då Frank Lampard tränade Chelsea.

HELGENS STATS

Detta var för galet för att inte nämnas. Tre av spelarna i Englands startelva mot Albanien har samma födelsedag, den 28 maj. Som om inte detta vore nog delar trion – Kyle Walker, John Stones och Phil Foden – dessutom klubblag med varandra (Man City).

HELGENS SILLY

Liverpool är nära att plocka in mittbacken Ibrahima Konaté från RB Leipzig, hävdar The Athletic. Förhandlingarna är enligt sajten långtgående och om allt går som det ska drar fransmannen på sig den röda tröjan i sommar. Den tyska klubben är inte pressad att sälja spelaren vilken innebär att klubben lär behöva betala 21-åringens utköpsklausul på runt 40 miljoner euro (ca 400 miljoner kr). Konaté satt på bänken under klubbarnas Champions League-möten för några veckor sedan.

HELGENS FIASKO

Irland stod för ”tidernas fiasko” då man föll hemma mot Luxemburg med 0–1. Landslaget är nu inne i en elva matcher lång segerlös svit som tog sin början i november 2019. Everton-spelaren Seamus Coleman menar att Irland inte förtjänade någonting i helgens VM-kvalmatch: ”Det är oerhört pinsamt för oss alla”, säger Coleman och tillägger att det personligen var hans värsta kväll i landslagskarriären.

HELGENS ORO

Anthony Martial liknade av skadad i Frankrikes 2–0-seger mot Kazakstan under söndagen. Det ger Ole Gunnar Solskjaer huvudbry efter landslagsuppehållet då Manchester United saknar flera nyckelspelare i offensiven. Marcus Rashford drog sig ur Englands samling på grund av en fotskada och Mason Greenwood avstod U21-lägret. Skulle även 25-årige Martial tvingas stå åt sidan är Edinson Cavani den enda helt friska nian Solskjaer har att tillgå.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sportbladet firar 13 rätt – 34 gånger i år! Rygga vårt andelssystem på Stryktipset | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Jansson: ”Blivit attackerad med ölflaska”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Harry Kane

Tottenham Hotspur FC