Delad poäng i premiären i Eskilstuna

Marie Carlsson/TT

Publicerad 2021-04-18

Förra året stod Eskilstuna för det största fiaskot i damallsvenskan. I premiären mot fjolårstrean Kristianstad visade laget att revanschsuget finns där. Men trots många chanser fick Eskilstuna nöja sig med delad poäng efter att matchen slutat 1–1.

Eskilstuna var fjolårets fiaskolag som inför säsongen tippades högt men till slut var på vippen att åka ur. Endast målskillnad räddade laget, som slutade fyra så sent som 2019, kvar i högsta serien.

Men i premiären mot Kristianstad visade laget att man kan ha något bättre på gång i år. Eskilstuna, som nyligen även blivit klart för final i svenska cupen, dominerade den första halvleken och om effektiviteten bara hade varit bättre hade man kunnat ta ledningen och mer.

I stället var det gästande Kristianstad som gjorde det första målet på Tunavallen. Nyförvärvet Sveindís Jane Jónsdóttir, inlånad från Wolfsburg, hotade ofta hemmalaget med sina snabba löpningar i djupled. Men när hon rullade in 1–0 i den elfte minuten var det på en ren bjudning från Eskilstuna när Emma Östlund av misstag serverade Jónsdóttir med en perfekt boll framför mål.

Eskilstuna fortsatte dock att skapa lägen genom framför allt snabba Felicia Rogic och tekniska Loreta Kullashi. Och före paus var det just den duon som regisserade kvitteringen när de avslutade en snabb Eskilstuna-omställning med fint passningsspel. Kullashi spelade fram Rogic som rundade Kristianstadsmålvakten Brett Maron och sköt in 1–1.

Kristianstad spelade upp sig i den andra halvleken, men Eskilstuna höll tätt bakåt och 1–1 stod sig matchen ut.

Se OBOS damallsvenskan – starta ditt abonnemang här!