AVSLÖJAR: Jagade anfallaren till allsvenska nykomlingen

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Björn Lindgren/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Flera allsvenska storklubbar var intresserade.

Men Gefles eftertraktade anfallare Deniz Hümmet återvänder hemåt.

21-åringen är klar för Trelleborgs FF, erfar Sportbladet.

Dino Islamovic hade en stor del i att Trelleborgs FF återvände till allsvenskan i höstas genom ett mycket viktigt och vackert mål borta mot Jönköpings Södra i kvalet.

Men sedan bestämde sig ex-MFF-spelaren för en flytt till Graham Potters Östersund.

Nu har Trelleborg hittat ersättaren.

Känner tränaren väl

Enligt Sportbladets uppgifter väljer Gefle IF:s Deniz Hümmet, också han med rötterna i MFF:s ungdomsverksamhet, att flytta till den allsvenska nykomlingen där han åter får jobba med tränaren Patrik Winqvist. Duon känner varandra från Malmö FF.

Trelleborg ska vara överens med Gefle om en övergångssumma och med Deniz Hümmet om ett treårskontrakt. 

Ungdomstalangen Hümmet, som efter att han lämnade MFF 2014 tillhörde franska Troyes under tre säsonger, har varit intressant för flera allsvenska föreningar med storklubbarna IFK Göteborg och Hammarby i spetsen, enligt Sportbladets uppgifter.

GT har tidigare uppgivit att IFK Göteborg visat intresse för såväl Hümmet som lagkamraten i Gefle, mittfältaren Piotr Johansson.

Hümmet svarade för 12 mål och ett assist för under hans första säsong i superettan med Gefle.

Asbaghi intresserad

Bland annat ska Hümmets tidigare tränare i Gefle, Poya Asbaghi, nu tränare i IFK Göteborg, ha velat värva den 21-årige anfallaren till Blåvitt.

Hümmets agent, Nima Modyr, bekräftar inte uppgifterna om att övergången till Trelleborg och flytten hem till Skåne är klar, men säger:

– Trelleborg är en av klubbarna som visat intresse för Deniz. Skulle Hümmet hamna där är det en trygghet att Patrik Winqvist är tränaren. De känner varandra väl, säger Modyr.

I appen Forza Blåvitt säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren på en supporterfråga om Blåvitt blivit brädade av Trelleborg på Hümmet:

– Oavsett om det är någon som sagt nej till oss eller någon som vi överhuvud taget inte varit intresserade av så brukar jag inte kommentera de namnen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.