Även Cratz får lämna Norrköping

Av: Sportbladet.se, Tobias Österberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi håller på att bygga en ny organisation”

Sören Cratz får inte vara kvar som tränare i IFK Norrköping.

Det beror på att en ny tränare ska tillträda inom kort.

– Den nye tränaren vill inte ha mig men han kunde i alla fall prata med mig innan, säger Sören Cratz till Norrköpings Tidningar.

Foto: Sören Cratz.

Innan allsvenskan ens var färdigspelad fick Norrköpings tränare Mats Jingblad sparken. Nu får även den assisterande tränaren Sören Cratz lämna sitt uppdrag i klubben, som nästa år spelar i superettan.

– Vi håller på att bygga en ny organisation för föreningen och hoppas snart kunna presentera ett nytt ledarteam. Sören handplockades till sitt uppdrag i IFK av Mats Jingblad och när nu Mats ska ersättas av en ny huvudansvarig tränare är det naturligt att vi gör förändringar även i den övriga ledarorganisationen kring A-truppen, säger sportchefen Tony Martinsson i ett pressmeddelande.

Fick inte vara kvar

Sören Cratz hade dock fått ett löfte om att han skulle få fortsätta och även om han kommer att bli kvar i organisationen så är det inte som tränare. Det fick han veta efter ett möte med sportchefen Tony Martinsson och kanslichefen Björn Johansson.

– Jag fick informationen att de tränarkandidater som finns inte vill ha mig som assistent. Det kanske är rätt att den nye får komma till rent bord, säger Cratz till NT.

Han säger till tidningen att han inte vet vem som kommer att ta över laget. Vad han själv kommer att göra är inte klart, men kanske blir det så att han trots allt lämnar klubben även om han har kontrakt till december 2009.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.