CL långt borta för Milan efter 0–0 i derbyt mot Inter

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2018-04-04

Inter räddades av Handanovic – Milan av VAR och Mauro Icardis missar framför öppet mål.
Efter 0–0 i Derby della Madonnina är Champions League-platserna långt borta för Milan.

Derbyt mellan Milan och Inter skulle egentligen ha spelats i början av mars, men sköts upp en månad på grund av Fiorentina-spelaren Davide Astoris tragiska bortgång.

När lagen möttes på onsdagskvällen var det Milan som skapade den första riktiga farligheten. Hakan Calhanoglu slog en frispark från vänsterkanten som Milans mittback Leonardo Bonucci nickade mot mål. Just som domare Marco Di Bello skulle skriva upp 1–0 i protokollet dök Inters målvakt Samir Handanovic upp nere vid stolproten och tippade bort bollen. En spektakulär räddning av den slovenske målvakten.

Missade öppet mål

Knappt 20 minuter senare stod det i stället 0–1 – åtminstone i knappt en minut. Inters argentinske målkung Mauro Icardi frispelades av Antonio Candreva och skickade in bollen i mål bakom Gianluigi Donnarumma i Milans mål. Efter en VAR-granskning (Video Assistant Referee) dömdes målet dock bort eftersom Icardi varit någon centimeter offside i passningsögonblicket.

Drygt tio minuter in i andra halvlek såg Icardi ut att få sin revansch. Ännu en gång var det Candreva som stod för förarbetet när han från högerkanten frispelade Icardi inne i straffområdet. Argentinaren hade helt öppet mål, men lyckades med konststycket att skjuta utanför från bara några meters avstånd.

Cutrone cykelsparkade

I den 68:e minuten var bollen ännu en gång i mål. Milans 20-årige anfallare Patrick Cutrone cykelsparkade in en djupledsboll från Franck Kessié, men var precis som Icardi i första halvlek offside när passningen slogs och blev avvinkad av linjedomaren.

På stopptid fick Icardi ytterligare ett gyllene läge att avgöra för Inter. Joao Cancelo skickade in bollen från högerkanten, men ännu en gång missade argentinaren öppet mål.

Matchen slutade 0–0, vilket innebär att Milan efter 30 omgångar fortfarande har åtta poäng upp till just Inter på den fjärde och sista Champions League-platsen.