Pia har bestämt sig om mittbackar

Av: Anders Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Pontus Orre

Pia Sundhage testade mittbackspar efter mittbackspar före VM i Kanada.

Det kommer hon inte att göra inför OS­-kvalet i mars. Hon har redan bestämt vilka som ska spela.

– De som är bäst tillsammans är Fischer och Sembrant, säger förbundskaptenen.

Emma Berglund, Charlotte Rohlin, Amanda Ilestedt och Linda Sembrant. Alla fick de kampera ihop med Nilla Fischer i det  svenska mittförsvaret inför VM i Kanada i somras.

När landslaget i dag avslutade lägret på Bosön med match mot Stockholms stadslag var det Fischer och Sembrant som bildade mittlås. Samma duo som kommer att spela tillsammans när Sverige kvalar om en OS­plats i början av mars nästa år.

– De som är bäst tillsammans är Fischer och Sembrant, just nu. De gör varandra bra och övertygar mer och mer, säger förbundskapen Pia Sundhage.

Men ger andra chansen

Två faktorer ligger till grund för Sundhages beslut. Den ena är tidsfaktorn, den andra är formen.

– Fischer och Sembrant har fått spela ihop. Det är det här vi har velat hela tiden, att låta mittbackarna spela ihop, men det fick vi  inte inför VM. De här två är bäst just nu och i säsong. Och de kommer att vara i säsong när kvalet går också.

Förbundskapten Sundhage har hittat sitt mittlås, men lämnar ändå dörren på glänt för någon annan mittback att slå sig in.

– Tittar vi på internmatcherna tidigare i veckan tycker jag att Amanda Ilestedt gjorde bra ifrån sig och det gjorde Berglund också.

På rätt väg

Lägret på Bosön har gett landslagsledningen flera positiva besked och ytterligare ett kvitto på att det nya spelsystemet fungerar.

– Spelsystemet fungerar och spelarna gillar att spela 4­-3­-3. Men vi har också en utmaning och det är hur ytterbackarna ska agera för att försvarsspelet ska fungera. Vi har pratat om det, spelat och vi hade en bra diskussion för några dagar sedan. Men där har vi en del att fundera över.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.