Klart: Pehrsson ny tränare i Kalmar FF

Efter Sportbladets avslöjande – tidigare Malmö FF-tränaren tar över allsvenska klubben

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Sportbladets avslöjande är bekräftat:

Magnus Pehrsson, 42, tar över som tränare för Kalmar FF.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull, säger han på en presskonferens.

För en dryg vecka sedan kom beskedet att klubbikonen Henrik Rydström inte fått förlängt kontrakt med Kalmar FF.

Reaktionerna har varit starka och i lördags meddelade ordföranden Johan Assarsson och styrelseledamoten Richard Teern att de lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan.

Samtidigt har det viskats om vem som ska ta över som huvudtränare.

”Tackat nej till två”

Namn som Sami Hyypiä och Olof Mellberg har nämnts, men på måndagen kunde Sportbladet avslöja att Kalmar kommit överens med Magnus Pehrsson, 42.

42-åringen, som tidigare tränat klubbar som Djurgården, Gais och Sirius och varit förbundskapten för Estland, fick sparken från Malmö FF i maj i år efter svaga resultat under våren och har varit på jakt efter ett nytt jobb.

Foto: KARL NILSSON/TT

– Det har funnits alternativ sedan jag slutade och fick gå från Malmö. Det har både funnits klubbar där jag varit ett av alternativen och sedan har jag tackat nej till två jobb ute i Europa. Det rör på sig, men hittills har jag inte hittat alla parametrar som jag hoppats på. Jag är dock inte orolig, sa Pehrsson den 11 oktober.

Och på tisdagsmorgonen blev han presenterad som ny tränare för Kalmar FF.

”Funderat mycket”

På en presskonferens meddelade klubben att han skrivit på ett treårskontrakt och han får hjälp av tidigare kollegan från estländska landslaget, Jesper Norberg, 46, som går in som assisterande.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull. Det har gått sex månader sedan jag lämnade MFF och jag har funderat mycket på vad nästa steg skulle vara. Jag kom fram till att jag vill vara med och bygga något över tid. Jag vill kunna utveckla spelare och det tilltalar mig. Det finns en bra balans mellan etablerade spelare och yngre spelare, säger Magnus Pehrsson och fortsätter:

– Sedan finns det så klart en social aspekt att vara kvar i Sverige, inte minst i södra Sverige där jag har min dfamilj (Bjärred). Det fanns möjligheter att flytta utomlands i somras, men jag valde att inte göra det.

Kalmars klubbchef Mattias Rosenlund är ”otroligt nöjd” med rekryteringen.

– Vi prioriterade en tränare med erfarenhet, som spelare i allsvenskan men framför allt som tränare i allsvenskan. Vi ville ha en tränare som vågar spela våra unga spelare och som förstår värdet av vår fina akademi. Vi ville också ha en tränare som inte är ”old school”, utan som är modern och har nya idéer, säger Rosenlund.

Magnus Pehrsson ledde MFF till SM-guld 2017.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.