Då fortsatte succélaget Brommapojkarna att visa att de vill till allsvenskan.

BP krossade Åtvidaberg på bortaplan med 5–0.

Brommapojkarna leder Superettan stort, och de verkar inte ha tappat formen under sommaruppehållet.

Under lördagen mötte de Åtvidaberg på bortaplan, som innan uppehållet var obesegrade under hela juni.

Efter en kvart gjorde Åtvidabergs mittback, och förre BP-talangen, Alberto Catenacci en supertabbe mot sitt gamla lag. Hans felpassning i backlinjen friställde Kevin Kabran som enkelt kunde rulla in 1–0.

Tio minuter senare fyllde Gustav Sandberg Magnusson på till 2–0, när han nickade in Markus Gustafssons hörna.

Fem minuter innan paus dödade också Johan Falkmar hoppet helt för Åtvidaberg, när han gjorde 3–0.

Under andra halvlek fortsatte Brommapojkarna att dominera, och i 83:e minuten gjorde inhopparen Jacob Ortmark 4–0.

Ortmark som stod för ett piggt inhopp, och ordnade en straff i 75:e minuten när Jens Jakobsson rev ner honom i straffområdet. Den brände dock Victor Gyökeres.

15-åring målskytt i andra inhoppet

Men innan matchen var över skulle också BP’s supertalang Jack Lahne få presentera sig ordentligt i Superettan. På tilläggstid fastställde inhopparen slutresultatet till 5–0, när han rullade in bollen vid Gustav Janssons högra stolpe.

Lahne sprang sedan raka vägen till avbytarbänken för att fira med tränare Olof Mellberg.

Trelleborg vände mot Degerfors

Men det spelades också fler matchen under lördagen i Superettan. Degerfors hoppades att kunna haka på i toppen, men efter att ha tagit ledningen med 2–0 i halvtid, vände Trelleborg i andra halvlek matchen till 2–3.

Falkenberg vann däremot sin match mot Norrby med 3–0 och knappar därmed in på toppen av tabellen.

I botten ser det fortfarande nattsvart ut för Gefle, som förlorade med 0–2 mot Varberg.

Senare under lördagskvällen vann också Helsingborg över Örgryte med 1–0, efter mål av Jesper Lange.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)