AFC Eskilstuna på matchfixningslista

Ordföranden: ”Inte inblandade i någon smutsaffär”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

43 spelare misstänks för matchfixning.

Nu avslöjas att flera av dem tillhör allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna.

– Vi har inga tecken på att våra spelare är inblandade i någon smutsaffär, säger ordföranden Alex Ryssholm enligt DN.

Alex Ryssholm.
Foto: BILDBYRÅN
Alex Ryssholm.

I går kom avslöjanden kring flera matchfixnings skandaler inom svensk fotboll.

Åtta klubbar och 43 spelare, i allsvenskan och superettan, finns på Uefas lista – framtagen av Sportsradar – över intressanta föremål för uppgjorda matcher.

– Vi har ju ett nära och tätt samarbete med Uefa kring matchfixing-problematiken och vi får ju all den information som Uefa har, sa Anders Hübinette, förbundsjurist hos svenska fotbollförbundet, i går.

Allsvenska nykomlingen indragen

Och nu avslöjas även tre av de indragna klubbarna av Dagens Nyheter.

En av dem: Allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna.

Klubben är en av de svenska klubbar som har flest antal spelare som misstänks ha deltagit i fixade matcher de senaste åren.

– Det är besvärande uppgifter, men vi har inga tecken på att våra spelare är inblandade i någon smutsaffär. Jag känner personligen inte till sådana spelare, säger AFC-ordföranden Alex Ryssholm till tidningen.

Flera spelbolag stoppade under fjolåret möjligheten att satsa pengar på AFC.

Och klubben agerade även med speciella klausuler i spelarnas kontrakt samt att man avvisade flera misstänkta personer från klubbens träningar och matcher.

– Vi jobbar hårt med det här. Vi har ett bra samarbete med Svenska Spel och tror inte att de kommer klaga på oss för att vi är passiva. Vi är aktiva. Det är klubbens rykte som står på spel. Vi kommer aldrig tillåta sådana här grejer, säger Ryssholm.

Syrianska med flest spelare

De två andra klubbarna som nämns på Uefas hemliga lista är superettanlaget Syrianska och division 1-klubben Landskrona BoIS där den förstnämnda ska vara den klubb med flest misstänkta spelare.

– Det jag kan säga är att vi i dag talar mycket med våra spelare om det här och precis som alla andra klubbar vill vi få bort matchfixning från svensk fotboll, säger Syrianskas ordförande Fikri Halef.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.