Arsenal utslaget efter målvaktstavla

Föll med 1–4 i kvartsfinalen mot Manchester City

Publicerad 2020-12-22

Likaläge efter första halvlek.

Sedan stod Runar Runarsson för en rejäl målvaktstavla när Manchester City slog ut Arsenal ur ligacupen.

– Alla gör misstag. Nu måste vi stötta honom, säger Arsenals tränare Mikel Arteta efter matchen.

Det vill sig inte för Arsenal och Mikel Arteta.

Senast laget tog en seger i Premier League var den 1 november i bortamötet med Manchester United. 14 omgångar in i ligaspelet ligger nu Londonklubben fyra poäng från nedflyttningsplats.

Nu är de även utslagna ur ligacupen efter 1–4 mot Manchester City.

Boxade bollen i eget mål

City öppnade målskyttet redan i den tredje matchminuten, men Arsenal skulle dock utjämna. Efter en halvtimmes spel mötte Alexandre Lacazette Gabriel Martinellis inlägg med pannan och nickade in kvitteringen.

Där och då var Arsenal med i matchen, men i inledningen av andra halvlek kom kallduschen.

Isländske målvakten Runar Runarsson, som fick chansen mellan stolparna, skulle boxa undan en frispark från Riyad Mahrez. I stället tappade han olyckligt in bollen i eget nät.

Fyra minuter senare kom ytterligare ett Manchester City-mål, genom Phil Foden, innan försvararen Aymeric Laporte nickade in slutresultatet 4–1 i den 73:e minuten.

Därmed är Manchester City, för fjärde året i rad, vidare till semifinal i ligacupen.

Vidare är också Championshiplaget Brentford – med Saman Ghoddos och Pontus Jansson i laget – som besegrade Newcastle med 1–0.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se