Prestigevärvningen med sitt första mål i Djurgårdens kross

Publicerad 2021-02-24

Albion Ademi

Två reservfyllda lag i en träningsmatch på Studenternas IP.

Då bjöd Djurgården och Sirius på en målfest – när prestigevärvningen Albion Ademi gjorde sitt första mål för Stockholmsklubben.

Djurgården lyckades, i en tuff dragkamp, locka till sig yttern Albion Ademi från finska Mariehamn.

I Djurgårdens träningsmatcher har prestigevärvningen inte utmärkt sig – tills i dag.

I träningsmatchen mot Sirius öppnade 21-åringen målskyttet efter drygt 25 minuter. Albion Ademi väggspelade sig fram och väl fri med målvakten placerade han bollen lågt intill den första stolpen.

Djurgården utökade knappt tio minuter senare genom Emmanuel Banda efter att Sirius slarvat rejält i speluppbyggnaden.

Bombade in 4–0-målet

Stockholmarna hann även med att göra 3–0 innan första halvlek var över. Melker Jonsson skallade in ett fint inlägg efter en hörnvariant.

Efter en timme dundrade Nicklas Bärkroth in 4–0 till Djurgården med en projektil i nättaket – och direkt efter avspark var det dags igen. Curtis Edwards drog på ett långskott som letade sig in i mål.

Sirius hann snygga till resultatet med två mål – men Djurgården fick sista ordet. Kofi Fosuhene Asare nickade in det sista målet och Stockholmarna vann till slut träningsmatchen på Studenternas IP med 6–2.