Nytt succéinhopp av Kulusevski: ”Avgörande spelare”

Publicerad 2021-02-06

Dejan Kulusevskis starka form håller i sig.

Mot Roma svarade svensken för ett nytt succéinhopp när 20-åringen låg bakom Juventus 2–0-mål.

– Han är en avgörande spelare, säger experten Matias Concha.

Dejan Kulusevski gjorde en fullt godkänd höst som nyförvärv hos Juventus. Men under januari månad varvade han upp ytterligare när han svarade för tre mål och två assist i ligan och cupen.

Efter att ha varit avstängd mot Sampdoria i Serie A förra helgen började landslagssvensken på bänken för Juventus i stormötet mot Roma i Turin under lördagskvällen.

Cristiano Ronaldo svarade för 1–0 (13) i den första halvleken men när Den gamla damens spel tappade i fart i den andra svarade tränaren Andrea Pirlo för ett dubbelbyte när både Juan Cuadrado och Dejan Kulusevski kom in på planen i 65:e minuten.

Låg bakom 2–0-målet

Duon ersatte Weston McKennie och Alvaro Morata.

Efter bara fyra minuter hittade just Cuadrado sin inhopparkollega Kulusevski med en djupledspassning till höger. Svensken ryckte loss ute på kanten och spelade fint in bollen framför målet med högerfoten.

Romabacken Rober Ibanez försökte glidtackla undan bollen framför en helt fristående Cristiano Ronaldo men skyfflade i stället in 0–2 i eget mål.

– Det är jättebra gjort av Kulusevski som går in bakom ryggen på Diawara, säger CMores expert Matias Concha. Kulusevski kommer åter in och är en avgörande spelare.

Matchen slutade 2–0 för Juventus som klättrar allt närmare tabelltoppen i jakten på den tionde raka ligatiteln.

Fina inhopp mot topplagen

För Kulusevski var inhoppet en ny succérepris mot ett topplag. Svensken hoppade även in mot ligaledaren Milan och bröt deras segersvit genom att spela fram till avgörande 3–1-målet i början av januari.

– Jag gillar Kulusevskis inhopp mot Roma. Han kommer in med mycket energi, löper mycket, visar sig hela tiden och gav Juventus den injektion de behövde. Roma satte Juventus under press ett tag under andra halvlek, säger Matias Concha.

2–0-segern innebär att Juve tar sig förbi Roma upp till tredje plats i Serie A, fem poäng efter Inter som har en match mer spelad.