OBOS Damallsvenskan i fotboll

Häcken tappar i toppen

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

GÖTEBORG. Chockförlust på hemmaplan mot Linköping.

Häcken tappar rejält i toppstriden.

– Vi vill göra det på egen hand i stället för att slå in bollen tidigare, säger en deppig Filippa Curmark. 

Överraskande bara 1-1 borta mot Vittsjö senast var väl en sak. Men efter 0-1 hemma mot Linköping tappar Häcken rejält i den förmodade guldfajten med Rosengård. 

– Man vinner som ett lag, man spelar bra som ett lag. Målen görs i boxen, det är två saker vi måste ta med oss till nästa match kan jag tycka, säger Filippa Curmark.

Konstant press

Häcken pressade på konstant, men utan att skapa några direkta målchanser. Ett gigantiskt bollinnehav gav inte mycket mer än 11-2 i hörnor.  I stället var det Linköping som vackert tog ledningen (Uchenna Kanu), och sen höll den tiden ut.

– Linköping parkerade bussen och spelade på kontringar redan från första början. När de får ett mål också så får de matchen precis dit de vill ha den. Och vi skapar för lite. Men de gör det svårt för oss också. Vi hade inte riktigt medlen i dag för att lirka upp dem, säger Häcken-tränaren Mats Gren.

Normalt så farliga anfallsparet Stina Blackstenius och Pauline Hammarlund var iskalla framför målet. Blackstenius ville inte prata med media efteråt. Filippa Curmark fick ta snacket i stället.

– Det är jävligt surt att förlora. Men jag tycker ändå vi har så mycket boll att vi ska kunna skapa såpass många målchanser, vilket vi inte gör. Just nu känns det bara jäkligt surt.

Går det att förklara varför ni inte lyckas skapa chanserna?

– Jag tycker att vi kanske tar lite för mycket touch, att vi vi vill göra det på egen hand i stället för att slå in bollen tidigare. Vi utnyttjar inte ytorna som finns där lite tidigare. Där har vi något att jobba på.

I och med förlusten kan topptippade Häcken vid Rosengård-seger (Djurgården, hemma) i morgon ligga fem poäng bakom Malmö-laget.

Det är förvisso 18 omgångar kvar, men har ni råd att tappa så mycket?

– Jag kollar faktiskt inte tabellen så ofta. Det är såpass många matcher kvar och allting kan hända. Det kan vända fort. 

Se alla damallsvenska matcher här på Sportbladet Play

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Självkritiskt Hammarby efter AIK:s sena kvittering: ”Inte skärpt nog”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

BK Häcken

Linköpings FC

Fotboll

Stina Blackstenius

Filippa Curmark

Mats Gren