2–1-seger mot Ryssland.

Då vill Janne Andersson lyfta fram Kristoffer Olssons insats.

– Han kom in och tog tag i vårt mittfältsspel, säger förbundskaptenen.

Det var Alexander Isak som stal rubrikerna inledningsvis.

21-åringen som inte hade gjort mål i landslaget sedan förra hösten och som dessutom gått mållös från sina nio senaste matcher med klubblaget Real Sociedad gav Sverige ledningen.

Han nickade in ett perfekt slaget Sebastian Larsson-inlägg.

– Alltid skönt att göra mål, särskilt nu när man inte har gjort det på ett antal matcher, säger Isak efteråt.

”Koffe” hyllas

I den 73:e minuten ökade Mattias Johansson på till 2–0 via ett skott som styrdes in i nät via en rysk försvarare.

Ryssland fick sedan in ett tröstmål (via Alexander Sobolev) på tilläggstid, men kom aldrig närmare än så.

Efteråt vill Janne Andersson lyfta fram Kristoffer Olssons (inbytt i halvtid) insats.

– Jag är nöjd med att vi vinner matchen och nöjd med att vi gör en bättre andra halvlek än första. Jag tycker att Kristoffer Olsson kommer in och tar tag i vårt mittfältsspel på ett bra sätt. Totalt sett gör vi en godkänd insats och vi vinner ju matchen. Det är jag nöjd med, säger Janne Andersson.

Ödesmöte i NL

Därmed fick Janne Anderssons landslag en perfekt uppladdning inför det som väntar härnäst, nämligen fortsättningen av Nations Leagues A-grupp där Blågult ställs mot Kroatien nu på söndag och Portugal på onsdag.

Sverige förlorade de två första matcherna i Nations League (0–1 mot Frankrike och 0–2 mot Portugal) och ligger därmed pyrt till i gruppen. Ett bra resultat mot Kroatien lär krävas för att undvika att komma sist, vilket skulle innebära nedflyttning.