Dalen/ KFF

Dalen/Krokslätt åker ur efter tung förlust

Av: 

Sportbladets textrobot

FOTBOLL

Det fanns all anledning för Dalen/Krokslätt att sörja efter hemmamatchen mot Angered BK på Krokslättsvallen. Laget förlorade, 0–6 (0–4), och åker därmed ur division 3 mellersta Götaland i fotboll. Laget har inte vunnit en enda match i serien.

– Ja nu är det ett faktum att de blir div 4 nästa år för Dalen KFF. Jag själv har aldrig varit med om liknande. En poäng som tabellen visar tycker jag inte är rättvist, men vi har gjort en mycket svag säsong, de måste jag säga. Jag tycker vi var med bra från januari till mars både truppmässigt och träningsmässigt, men coronatider gjorde att vi tappade både fokus och fysisk form. En otroligt dålig start i serien gjorde att det satte sig i huvudet på spelarna och istället för stolpe in så blev de stolpe ut. Klassiskt bottenlagsyndrom. Efter förra årets åttondeplats så hade vi ambitioner att bli ett av lagen i toppen av tabellen, men där hade vi fel. Oj så fel. Dagens match är inget att snacka om. Angered vinner mycket välförtjänt, kommenterade Dalen/Krokslätts tränare Joakim Ahlgren efter matchen.

Angered BK:s tränare Joel Sjöqvist tyckte till om matchen:

– Dalen överraskade med att stå högt med sin backlinje. Omgående tackade vi för detta genom att hitta in på de stora ytorna som uppstod. Komfortabel seger och skönt att vara med i racet ett tag till.

Segern var Angered BK:s sjunde på de senaste nio matcherna, och femte bortasegern i rad.

Haris Avdiu gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Idris Abdi, Mohanad Al-Jarah, Paul Nyman och Frane Sirinic.

Det här betyder att Angered BK är kvar på första plats.

I nästa match, lördag 26 september, har Dalen/Krokslätt Öckerö borta på Prästängen 13.00, medan Angered BK spelar hemma mot Hestrafors 14.00.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Dalen/ KFF

Angered BK

Fotboll