United höll nollan och vann – Lindelöf hjälte

Publicerad 2023-04-30

Manchester United tog viktiga poäng i kampen om en topp fyra-placering.

United besegrade formstarka Aston Villa med 1-0, och Victor Nilsson Lindelöf skulle stå i centrum efter en räddad boll på mållinjen.

– Han har verkligen bevisat sitt värde, säger Viaplays expert Martin Åslund.

Victor Lindelöf fick återigen chansen från start i både Varanes och Martinez frånvaro när formstarka Aston Villa kom på besök. Gästerna kom till Old Trafford med tio raka matcher utan förlust, men under söndagen tog sviten slut.

Lindelöf räddade mål

Hemmalaget hade flera farliga möjligheter i inledningen på matchen. Allra närmst kom Casemiro när han i den 28:e matchminuten prickade ribban. Men ledningsmålet skulle komma först i den 39:e minuten när Bruno Fernandes petade in en retur på Marcus Rashfords skott.

Därefter pressade Villa på för en kvittering, och man kom riktigt nära. Lindelöf blev minihjälte när han sent i den andra halvleken räddade ett skott med huvudet på mållinjen. Resultatet stod sig matchen ut och hemmalaget tog alla tre poäng.

– I de avgörande situationerna är han nästan matchens spelare för United. Det är match hela vägen in, och ur den aspekten är Victor en avgörande spelare. Han har verkligen bevisat sitt värde, säger Viaplays expert Martin Åslund.

Hyllas av Ten Hag

Även Uniteds tränare, Erik Ten Hag, hyllade svensken efter matchen:

– Han spelar fantastiskt. Riktigt bra insatser både offensivt och defensivt. Han försvarar väldigt kontrollerat, men är riktigt bra i uppbyggnadsspelet också. Bra positionering och bra beslutsfattning, så vi är väldigt nöjda med honom.

Vinsten gör att United nu med god marginal placerar sig innanför topp fyra som garanterar Champions League-spel nästa säsong. Med en match mindre spelad har man hela sju poäng ned till femteplacerade Liverpool.

Bruno Fernandes trycker in ledningsmålet mot Aston Villa.