Kristianstads mardröm i guldstriden

KRISTIANSTAD. Skador stör guldjagande Kristianstad.

Fem nyckelspelare riskerar att missa helgens match mot Djurgården.

– Man får aldrig se det som att det är omöjligt. Det finns inte i våran värld, säger Elisabet Gunnarsdóttir.

Med sex omgångar kvar är Kristianstad i allra högsta grad inblandade i guldstriden. De ligger tre poäng bakom regerande mästarinnorna Rosengård.

Det finns dock ett orosmoment. Skador stör i Kristianstad.

Mot Hammarby saknades Sheila van den Bulk, Gabrielle Carle, Kajsa Törnkvist och Easther Mayi Kith

– Jag har tror aldrig jag har lagt ner så mycket jobb på att vrida och vända på en elva faktiskt om jag ska vara helt ärlig. Det har tagit enormt mycket tid, säger tränaren Elisabet Gunnarsdóttir efter matchen.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan


I Carle och Mayi Kiths frånvaro valde Gunnarsdóttir att spela Emma Petrovic som mittback.

– Jag ska erkänna att jag nästan var i chock när jag fick beskedet, säger Petrovic.

– Det var det nog för oss allihopa, säger veteranen Mia Carlsson och fortsätter:

– Har man Beta som tränare måste man vara beredd på att spela på många positioner. Det är också lite så bara gör det. Man får väldigt mycket förtroende i det och inga krav utan gör så gott du kan.

”Vi behöver alternativ”

Till matchen mot Djurgården lär isländskan få fortsätta med sitt pusslande. Redan nu står det klart att lagkapten van den Bulk, Carle och Törnkvist inte kan spela. Det finns frågetecken för Mayi Kith och dessutom fick Emmi Alanen kliva av senast.

– Det är jobbigt att känna att en till trillar av och en till trillar av men det är en del av fotbollen. Ibland har du hela truppen frisk, ibland har du inte det. Man får aldrig se det som att det är omöjligt. Det finns inte i våran värld.

Kan vi räkna med att Petrovic kliver in som mittback igen?

– Det vet jag inte. Jag har ingen aning själv vad som kommer till hjärnan inför nästa match. Vi har haft bra alternativ i Gabby och Easther och nu Emma. Men vi behöver alternativ. Vi brukar inte komma ut med samma elva mot alla utan vi pluggar väldigt mycket motståndarna och vill se hur vi kan möta dem på bästa sätt.

Kristianstad möter Djurgården på lördag och allt som räknas för KDFF är tre poäng.

– Det har vi sagt till oss själva. Vi måste våga titta uppåt, säger Mia Carlsson.

– Vi tittar inte neråt. Vi har noll intresse för det. Vi är fullt medvetna om att vi är nära lagen över oss. Vi sätter allt fokus på att ta oss över Linköping och lyckas vi med det ska jag börja prata om Rosengård, men just nu är det Linköping som ligger väldigt nära ovanför och vi ska beta av dem nu, säger Gunnarsdóttir.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.