Kosovare Asllanis krav efter ökade intresset

GÖTEBORG. Damlandslagets kostym håller på att spricka.

Då vill Kosovare Asllani lämna nationalarenan Gamla Ullevi för Friends Arena i Solna.

– Vi vill spela ännu fler matcher på Friends, det tror jag är nästa steg, säger landslagsstjärnan.

Vi har sett det på de internationella läktarna: nyfikenheten för damfotbollen bara växer och rekord efter rekord slås.

För damlandslaget manifesteras det ökade intresset bland annat med en med en rekordstor mediebevakning under VM-kvalmötet mot Irland. Enligt Svenska fotbollförbundet är det 60 journalister ackrediterade till matchen mot Irland. 20 av dem kommer från motståndarlandet. Det är rekord för en svensk kvalmatch och för irländsk media.

”Är det en konsert?”

Dagen före VM-kvalet på Gamla Ullevi var presskonferenssalen på Gamla Ullevi välbesökt vilket fick förbundskapten Peter Gerhardsson att utbrista:

– Är det en konsert? det är så mycket folk här!

När han samlat sig efter sin förvåning konstaterade han:

– Det är oerhört häftigt och för mig personligen blir det lite förberedelse för vad som kommer inför EM, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

– Vi har hjälpts åt för att komma dit, det är underbart, säger Peter Gerhardsson.

Vill flytta till Friends

Det är 12 000 biljetter sålda till tisdagens match. Spelarna ser fram emot storpubliken. Men intresset fick också Kosovare Asllani att ställa ett krav.

– Nu spelar vi på Gamla Ullevi. Jag ser fram emot att vi ska öppna Friends oftare för oss. Jag tycker att vi börjar bli för stora för den här arenan även om vi älskar att spela här, säger hon.

Lagkapten Caroline Seger skojade när frågan bollades över till henne.

– Alltså jag håller aldrig med ”Kosse”... (skratt) Nej, men jag tycker att intresset börjar bli så stort. Nu börjar vi sälja ut den här arenan och det är klart att om trycket börjar bli så stort och matchen vi kommer att spela i sommar (Brasilien, 29 juni) innebär att vi klarar av att sälja ut den så tycker jag definitivt att det börjar hända saker på riktigt och att man kanske behöver tänka om, säger Caroline Seger som uppskattar det ökade intresset:

– Det är helt fantastiskt. Det är otroligt att ni har hittat hit! Det är otroligt kul att se alla. Det märks att det händer något i damfotbollen och att det är ett stort mästerskap i sommar är det ingen fråga om, säger Sveriges lagkapten.

Kosovare Asllani.
Kosovare Asllani.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.