”Bara” 0–0 för IFK Värnamo efter spelövertag mot Sirius

Publicerad 2022-04-11

Ett skott i underkanten av ribban, rejält spelövertag och 10–3 i hörnor.

Men IFK Värnamo fick nöja sig med 0–0 i den historiska hemmapremiären i allsvenskan mot Sirius.

Förutsättningarna i IFK Värnamos historiska hemmapremiär på gemytliga Finnvedsvallen i allsvenskan talade för ett favoritskap för gästande Sirius som 2–1-vann i första omgången.

Värnamo förlorade med samma siffror mot IFK Göteborg och hade dessutom fem raka nederlag i bagaget jämfört med Sirius fyra raka utan förlust.

Den statistiken betydde ingenting när hemmalaget hade ett rejält spelövertag under den första halvleken. IFK Värnamo bjöd på flera fina anfall där Oscar Johansson kom närmast att spräcka nollan.

I 32:a minuten dunkade Värnamoanfallaren bollen i underkanten av ribban.

– Vi har tryck på dem, synd att vi inte lyckas få in en boll när vi dominerar, säger IFK Värnamos Marcus Antonsson till Discovery.

”Känns som en förlust...”

Andra halvlek fortsatte på samma sätt, med Värnamo med taktpinnen men utan att hemmalaget vaskade fram heta målchanser.

Hemmatrycket mattades av och Sirius kom in mer i matchen under period innan IFK Värnamo åter tryckte på i slutminuterna.

Inhopparen Charlie Vindehall fick ett fint läge i 86:e minuten efter att Marcus Antonsson spelat fram, men skottet gick över välspelande Tommi Vaiho i Siriusmålet.

Premiärmatchen på hemmaplan på Finnvedsvallen inför 2 876 åskådare gav 10–3 i hörnor för IFK Värnamo men 0–0 på resultattavlan mot Sirius.

– Jag är 100 procent säker på att det känns som en förlust för IFK Värnamo. De är klart närmast segern, säger Discoverys expert Anders Andersson.

Värnamos Oscar Johansson säger efteråt:

– Det smakar väl bra med en poäng men vi är förtjänta av tre. Vi har väl fyra kvalificerade chanser, Sirius ingen. Det är jobbigt att bara få en poäng när vi har ett sådant spelövertag, säger anfallaren.