Toivonen sänkte moderklubben i återkomsten

Publicerad 2022-05-29

Tillbaka på Stora Valla som spelare för första gången på 17 år.

Då sänkte Ola Toivonen Degerfors med två mål i första halvlek – som han inte firade.

Malmö FF

2005 spelade Ola Toivonen sina sista matcher för Degerfors innan flytten gick via Öis och MFF ut i Europa.

I dag var han för första gången tillbaka på Stora Vallas gräs som fotbollsspelare när Malmö gästade.

Tidigare lagkamraten Tobias Solberg är nu tränare i Degerfors och varnade så klart för Ola.

– Vi måste se upp med hans finurlighet och när han blir rättvänd framför backlinjen och hans avslut, sa han till Discovery inför match.

Tre minuter in i matchen gjorde Toivonen 1–0. Ett långt (feldömt) inkast av comebackande Jonas Knudsen damp ner hos Toivonen som halvvolleysköt in ett placerat skott.

”En turträff”

– Jag kom lite nära där, det vara bara viktigt att få bollen över de två första spelarna sen ser nog målvakten inte så mycket, säger han.

Degerfors skapade en del men nästa mål var också MFF:s och Ola Toivonens. En snabb omställning på högerkanten slutade med att Veljko Birmancevic spelade snett inåt bakåt till Toivonen som – just det – rättvänd utanför straffområdet direktsköt in 2–0.

– Ett bra anfall men en liten turträff kanske, säger Toivonen som avstod firandet vid båda målen.

I paus bröt han matchen.

– Jag har lite konstiga känslor i ljumsken, säger han.

Andra halvlek blev mållös och Malmö kan därmed räkna in sin första seger efter tre raka förluster. Man står nu på 18 poäng och har fem upp till serieledande Häcken när man går på semester.