Svedberg hjälte efter fem minuter på planen

Publicerad 2022-05-16

Djurgårdens svit på fyra raka vinster är nu bruten.

18-åriga Johanna Svedberg behövde endast fem minuter på planen för att pricka in det avgörande målet.

– Det var inte vad jag hade förväntat mig, säger hon i Viaplays sändning efter matchen.

Johanna Svedbergs första damallsvenska mål blev helt matchavgörande för Linköping.

På måndagskvällen vann Östgötalaget mot Djurgården hemma på Arena Linköping.

Därmed bröt hemmalaget motståndaren Djurgårdens svit på fyra raka vinster.

Vid ställningen 1–0 blev Johanna Svedberg, som suttit på bänken under hela den första halvleken, inbytt med 20 minuter kvar att spela.

Fem minuter senare blev räddade hon tre poäng för Linköping.

”Är väl bara att skjuta”

Efter att Stina Lennartsson sprungit sig fri i målområdet hittade hon just Svedberg som sköt in bollen i bortre kryss.

– Det var inte jag hade förväntat mig men jag såg bollen komma in i straffområdet så jag tänkte att det är väl bara att skjuta. Det var riktigt kul faktiskt, säger Svedberg själv i Viaplays sändning efter matchen.

Målet innebar 2–0 för hemmalaget och Djurgården jagade efter reducering.

Tillslut hittade bollen in bakom Cajsa Andersson bakom Linköpings mål.

Ett inlägg nådde Hayley Dowd som nickade in 2–1, hennes sjunde mål för säsongen.

Närmare än så kom dock inte Djurgården som fick se sig besegrade för första gången sedan 20 april.

Johanna Svedbergs mål innebär även att hemmalaget går upp på en tredjeplats i tabellen strax bakom Rosengård och Häcken.