Tungt för Krafth – rött kort bakom sent tapp

Uppdaterad 2017-01-30 | Publicerad 2017-01-29

Bologna var på väg mot bortaseger mot Cagliari.

Då drog Emil Krafth på sig en målchansutvisning – och fick se Marco Boriello dundra in den efterföljande frisparken på stopptid.

Matchen slutade 1–1.

Det såg länge ljust ut för Bologna borta mot Cagliari i dagens Serie A-omgång när Mattia Destro stötte in 0–1 från nära håll i mitten av andra halvlek.

Men matchen skulle få ett blytungt slut för bortalaget – och en svensk högerback i synnerhet.

Cagliari hade precis fått inbytte Federico Viviani utvisad efter två snabba gula kort när det var dags för nästa bakslag.

Emil Krafth hängde inte med på en löpning från Marco Boriello och rev ned den frispelade anfallaren i den 91:a minuten. Domaren tvekade inte och gav den svenske 22-åringen rött kort.

Avgjorde på stopptid

Och inte nog med det.

Samme Boriello tog själv hand om frisparken, precis vid straffområdeslinjen, och dunkade in kvitteringen intill rätt sida av den högra burgaveln.

Den 35-årige italienaren firade euforiskt med sina lagkamrater efter att ha räddat en poäng.

Bologna ligger på tolfte plats i Serie A, nu på samma poäng som Cagliari som är två placeringar bakom.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se