Wernbloom matchens lirare i CSKA:s seger

Uppdaterad 2017-10-03 | Publicerad 2017-09-13

Pontus Wernbloom var het på flera sätt när hans CSKA Moskva bortaslog Benfica med 2–1 i Champions League.

Svensken blev varnad, försökte sig på en cykelspark och blev utsedd till matchens bästa spelare av Uefa.

CSKA Moskva fick en fin start på höstens Champions League-gruppspel när man något överraskande vann med 2–1 över Benfica i Portugal.

Efter att Haris Seferovic gett hemmalaget ledningen i början av den andra halvleken lyckades CSKA vända till seger.

Vitinho kvitterade på en tveksamt dömd straff efter en dryg timme innan Timur Zhamaletdinov satte det avgörande målet med tjugo minuter kvar av matchen på en målvaktsretur.

Svenske Pontus Wernbloom, som slutat i landslaget, spelade hela matchen på det centrala mittfältet för det ryska laget. Och nog utmärkte sig Wernbloom.

Nära kvittera på cykelspark

Strax innan CSKA kvitterade var Wernbloom nära att göra 1–1. Svensken försökte sig då på en cykelspark, men målvakten hann ned vid sin vänstra stolpe och räddade bollen till en hörna.

I den 75:e minuten varnades den förre IFK Göteborg-spelaren sedan han gjort ned Andrija Zivkovic. Kortet var tämligen självklart, men det hindrade inte Wernbloom från att, sin vana trogen, skrika och gestikulera mot domaren.

Utöver segern kunde den svenske mittfältaren även glädjas åt att han utsågs till matchens lirare av Uefa.

I nästa CL-match väntar dock betydligt tuffare motstånd för CSKA. Då kommer Manchester United, som slog Basel med 3–0 med Victor Nilsson Lindelöf i backlinjen hela matchen, på besök till Moskva.