Tottenham skrämde bort Wembley-spöket efter domarmiss

Uppdaterad 2017-10-03 | Publicerad 2017-09-13

Borussia Dortmund fick ett mål felaktigt bortdömt för offside.

Bara minuter senare avgjorde Harry Kane den svängiga tillställningen – och skrämde samtidigt bort Tottenhams ”Wembley-spöke”.

– En enormt viktig seger, säger Kane efteråt.

I fjol spelade Tottenham all Europa-fotboll på Wembley och i år har laget flyttat dit även för Premier League-spel i väntan på arenabygge på hemmaplan.

Fram till kvällens möte med Dortmund hade dock Spurs inte vunnit en enda match på sin nya hemmaarena.

Men mot Borussia Dortmund var det som att hemmalaget hade bestämt sig för att blåsa bort alla påstådda förbannelser och spöken med höghastighetsfotboll.

Heung-Min Son öppnade målskyttet med en soloräd längs vänsterkanten och ett avslut på första stolpen redan i fjärde minuten. Dortmund svarade med ett läckert skruvat skott från Andrej Jarmolenko i elfte innan Harry Kane fullbordade en galen inledningskvart med att mer eller mindre kopiera Sons 1–0-mål till 2–1.

– Det är något vi har tränat på, att skjuta från alla olika vinklar, säger Son om de närmast identiska målen.

Målet bortdömt

Lagen fortsatte byta chanser med varandra i en underhållande match innan ett par minuter runt timmen spelad avgjorde hela tillställningen. I 58:e minuten slog Pierre-Emerick Aubameyang in 2–2 med ett läckert volleyskott – men blev avblåst för offside.

Reprisbilderna visade dock att han var på rätt sida.

– Men om domaren säger att det är offside så är det säkert offside, säger Heung-Min Son i Viasat.

”Enormt viktigt”

I stället avgjorde Harry Kane matchen med en välplacerad vrist i minut 60 till 3–1.

En tung trepoängare för Spurs i Champions Leagues kanske tuffaste grupp där Real Madrid är storfavoriter att gå vidare.

– Det här var en enormt viktig seger. Det är kvällar som den här på Wembley som vi behöver. Vi måste dra fördel av att spela på hemmaplan. I fjol lyckades vi inte göra det och därför gick det inget bra i Europa, säger Kane efteråt.

I Dortmund förblev Alexander Isak sittandes på bänken matchen igenom.