Tvingas dra sig ur: ”Förkrossad”

Publicerad:
Uppdaterad:
Sydney Leroux
Foto: Darryl Dyck / TT
Sydney Leroux

FOTBOLL

Tio i truppen har testat positivt för coronaviruset.

Nu tvingas Orlando Pride dra sig ur ligaspelet.

”Jag är förkrossad”, skriver Sydney Leroux.

Mindre än en vecka före starten av damernas amerikanska fotbollsliga NWSL meddelar Orlando Pride, med bland andra stjärnorna Marta och Alex Morgan (just nu föräldraledig) i laget, att de inte kan delta. Sex spelare och fyra ledare har testat positivt för coronaviruset.

Foto: Emil Langvad/TT

– Det var uppenbarligen ett svårt och tråkigt besked för våra spelare, vår personal och våra supportrar. Men det här beslutet är taget för att skydda hälsan för alla involverade i vår liga, säger klubbens vicepresident Amanda Duffy.

”Jag är förkrossad, majoriteten av vårt lag har kämpat hårt för att vi skulle vara så redo som möjligt för att utöva sporten vi älskar. Jag önskar att vi kunde vara med”, skriver amerikanska anfallaren Sydney Leroux.

En normal NWSL-säsong har 24 grundserieomgångar följt av ett slutspel för de fyra bästa lagen. I år blir det en månads lång turnering där ligans åtta lag utöver Orlando Pride ska möta varandra en gång för att sedan spela kvartsfinaler, semifinaler och final.

NWSL, första ligan i USA som börjar igen sedan coronauppehållet, inleds den 27 juni och avslutas den 26 juli. Grundserien och kvartsfinalerna avgörs på Zions Bank-stadion i Herriman, Utah – och semifinalerna och finalen på Rio Tinto-stadion i Sandy, Utah.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.