Bayern München vinner Bundesliga

Uppdaterad 2020-06-17 | Publicerad 2020-06-16

Väntan är över för Bayern München.

Efter en vår med coronauppehåll och fotboll utan fans på läktarna kunde den tyska storklubben till slut fira.

Bayern München vann mot Werder Bremen och säkrade sin 29:e titel i Bundesliga, den åttonde i rad.

– Det känns fantastiskt, säger veteranen Thomas Müller.

Det har, med det stora försprånget till Borussia Dortmund, varit en formsak.

Dortmundstjärnan Erling Braut Haalands mål mot Fortuna Düsseldorf i förra omgången innebar inte mer än en konstgjord andning för avgörandet.

Mot Werder Bremen tog väntan slut för FC Bayern München. Efter en svår tid med coronapandemi och stängda arenor kunde Bundesliga avgöras.

Det dröjde visserligen igen. Werder Bremen tornade först upp som ett mörkt moln, sen öste regnet ner, men allt slutade i solsken för Bayern München.

31:a ligamålet

I slutet av första halvlek fick laget hål på Werder Bremen, som stod upp bra. Då chippade Jérome Boateng in en boll från bakre ledet på offensiv planhalva bakom Bremens backlinje. Där dök målskytten Robert Lewandowski upp, tog ner passningen på bröstet och satte den säkert i mål. Hans 31:a ligamål för den här säsongen gav Bayern ledningen och bäddade för säkrandet av ligatiteln.

Den 55:e minuten slog Robert Lewandowski till igen, men assisterande Thomas Müller var i offside när han slog in bollen.

Det blev aldrig några fler mål för Bayern, det var istället Werder Bremen som stack upp med en vass chans Osako som tvingade Manuel Neuer till en stabil räddning. Matchen slutade med seger 1–0 för Bayern.

Augustinsson saknades

Lite smolk i glädjebägaren för den unga talangen Alphonso Davies, 19, fick sitt andra gula kort och tvingades lämna planen. Han var dock glad ändå vid segerintervjun.

– Jag ber om ursäkt för mitt gula kort, det andra vet jag inte riktigt varför jag fick, det var domarens beslut. Men jag är glad för att vi lyckades vinna, sa han i tv-sändningen i ViaPlay.

I den officiella statistiken anger Bayern München att klubben tagit 29 titlar, alltså 30 totalt nu. Man räknar då med att klubben blev tyska mästare redan 1932. I Bundesliga var detta den 29:e titeln, ligan grundades 1963.

I Werder Bremen saknades den svenska vänsterbacken Ludwig Augustinsson, som enligt rapporterna känner av gammal skada i benet. Den svenska landslagsspelaren har varit hårt skadedrabbad i år och missat över 20 matcher.

Werder Bremen får fortsätta sin kamp för att hänga kvar i Bundesliga.

Tidigare under kvällen spelade Borussia Mönchengladbach mot Wolfsburg och gjorde det övertygande. Hemmalaget, med vänsterbacken Oscar Wendt på planen i 90 minuter, vann med 3–0 efter två mål av Jonas Hoffmann.

Efter förlusten mot Union Berlin (med Sebastian Andersson från start) stod det klart att Paderborn tvingas lämna Bundesliga efter den här säsongen.