”Knäppa förklaringen till tränarbråket”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Jürgen Klopp och Eduardo Berizzo hade en het ordväxling i mötet mellan Liverpool och Sevilla.
Berizzos förklaring till bråket?
Något ovanlig...

Liverpool tappade tunga poäng i Champions League-mötet med Sevilla på onsdagen. ”The Reds” ledde med 2–1 med 18 minuter kvar, men slarvade bort segern efter tveksamt agerande i försvaret.

– De försvarar sig som skolpojkar. De borde ta sig vidare från gruppen, men Real Madrid och alla de där grabbarna kommer att skratta åt Liverpool i slutspelet, sa Roy Keane i en rejäl sågning.

Upp på läktaren

Snackisen efteråt handlade dock inte bara om Liverpools försvarsspel, utan om Sevilla-tränaren Eduardo Berizzos uppträdande vid sidlinjen. Argentinaren blev uppskickad på läktaren efter att ha slängt bort bollen i samband med ett Liverpool-inkast i andra halvlek, vilket fick Jürgen Klopp att ryta ifrån efter slutsignalen.

Foto: JASON CAIRNDUFF / X03805
Foto: JASON CAIRNDUFF / X03805

Berizzos förklaring till agerandet?

Att han medvetet förstörde (!) för sitt eget lag för att kompensera för en tidigare händelse i matchen.

”Ville kompensera”

– När vi ledde och Liverpool kontrade gjorde jag fel och kastade bort bollen. Jag insåg att det var ett misstag. Sedan, i andra halvlek när vi låg under och jagade, bestämde jag mig för att kasta bort bollen igen för att kompensera för det jag gjorde i första halvlek, säger Berizzo enligt Liverpool Echo.

– Jag förklarade för Klopp och han förstod, men det gjorde inte domaren. Han var den enda. Domaren följde regelboken, men jag försökte förklara att jag bara försökte kompensera.

Klopp berättar att han hade ett lugnare samtal med Berizzo efter matchen.

– Jag var inte glad över att han slängde bort bollen, men det är lugnt nu. Han bjöd in mig till omklädningsrummet och vi snackade om det, säger Liverpool-tränaren enligt Independent.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.