nickmål och på straff

Här blir Häcken bortdömda – två gånger om.

Först dömdes Tom Söderbergs nick mot mål bort.

Sedan snuvades Hisingenlaget på en straff.

Domaren Stefan Johannesson hamnade i centrum i dagens premiär när Malmö slog Häcken med 1-0. I mitten av första halvlek nådde mittbacken Tom Söderberg högst på en högerhörna. Bollen flög mot mål – men rensades undan av MFF-backen Ulrich Vincents.

Häckens Jonas Henriksson var säker på sin sak: där blåstes de på ett ledningsmål.

– Jag tycker från min position att den är inne, men det går inte att älta det, sa han i halvtid.

Tveksam straffsituation

Värre skulle det bli för hemmalaget. En bit in i andra halvlek tog sig Henriksson fram på högerkanten och slog ett lågt inlägg – rakt på backen Gabriels arm. Ett tveksamt läge – men Johannesson friade.

I stället nickade Malmös nyförvärv Miljan Mutavdzic in segermålet ett par minuter senare.

”Vi får lita på domaren"

Men efter den snöpliga förlusten vill inte Häckens assisterande tränare Peter Gerhardsson kritisera straffsituationen.

– Alla sådana situationer får vi lita på domarna, ibland blir det straff, ibland inte. Det är inget man kan påverka, säger han till PPV.