Pontus Segerström är död: ”BP i sorg”

Av: Fredrik Falk, Nemrud Kurt

Publicerad:
Uppdaterad:

Förlorat kampen mot cancer

1 av 15

Pontus Segerström, 33, är död.

Brommapojkarnas lagkapten har haft en tumör i hjärnan och förlorade i dag kampen mot cancern.

– BP-familjen är i sorg. Hela truppen har minnesstund här på Grimsta, säger klubbdirektören Ola Danhard till Sportbladet.

Foto: Pontus Segerström har avlidit.

I början av augusti gick Brommapojkarna ut med informationen om att Pontus Segerström har en tumör i hjärnan. Många visade sitt stöd till den 33-årige lagkaptenen och önskade honom ett snabbt tillfrisknande.

”Bror va stark du klarar allt”, skrev John Guidetti på sin Instagram.

”Mina tankar går till kapten @PSegerstrm och hans nära! Kämpa!” twittrade Robert Åhman-Persson.

I dag har klubben låtit meddela att Segerström har avlidit.

– Det är en oerhört stor förlust för BP. Vi sitter hela truppen här på Grimsta och har minnesstund. Hela BP-familjen är i sorg. Samtidigt går våra tankar till hans fru och grabbarna Teodor och Alvin där hemma, säger klubbdirektören Ola Danhard till Sportbladet.

"Tack ni alla!"

Segerström spelade 14 matcher från start i årets upplaga av allsvenskan och inför matchen mot Gefle i augusti publicerade han själv en tweet från sjukhuset:

”Dags.. Strålning av skallen i dag. Dags.. 3 poäng mot Gefle i dag. Tack ni alla som finns där!”

Två dagar efter operationen menade Segerström att allt gått bra, och i slutet av september twittrade han om att han mår lite bättre, men att han går på tunga mediciner som gör honom trött i kroppen.

Nu har han alltså förlorat kampen mot cancern.

Bojan: "Älskar dig kompis!"

Pontus Segerström slog sig in i BP:s seniorlag 1998 och har hunnit representera Odense i Danmark, Stabaek i Norge samt Landskrona innan han återvände till Brommapojkarna 2010.

Som junior spelade mittbacken i Älvsjö AIK, och i BP hette en av hans lagkamrater Bojan Djordjic. Han skrev så här när Segerström blev sjuk:

”Lagkamrater sen barnsben i BP. En riktig gentleman. Var STARK Pontan, vi är många som är bakom dig. Älskar dig kompis! #fuckcancer”

I dag twittrar Bojan igen:

"Först Ivan och nu du Riddarn. Så jävla orättvist och fel. Ren sorg. Ta hand om varandra. Vila i frid kapten Segerström... #fuckcancer"

”Var som en pappa”

Spelarna informerades när de kom till dagens träning.

– Det kom som en chock när vi kom upp till träningen. Vi hade en kort samling inne i stora aulan där alla fick säga var och sitt om Pontus. Ola (klubbdirektör) gick igenom Pontus karriär. Vi hade en minnesstund och tyst minut, säger backen/mitfältaren Martin Falkeborn, 21.

Pontus Segerström efterlämnar fru och två pojkar, fem respektive ett år gamla

Vännernas och kollegornas reaktioner – läs här!

Publicerad: