Uppgifter: Han ersätter José Mourinho i Manchester United

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

José Mourinho har fått sparken.

Enligt Sky Sports har Manchester United gjort klart med en tillfällig ersättare.

TV-kanalen rapporterar att Michael Carrick tillfälligt tar över United.

Manchester United har sparkat José Mourinho. I pressmeddelandet skrev klubben att de nu inlett jakten på en tillfällig ersättare.

”En ny tillfällig manager kommer tillsättas för att ta hand om laget under resten av säsongen. Samtidigt som klubben genomför en rekryteringsprocess för att hitta en ny heltidsmanager”.

Carrick tar över

Enligt Sky Sports är den tillfälliga ersättaren redan klar. Det blir en intern lösning. TV-kanalen rapporterade inledningsvis att det skulle bli den förre storspelaren Michael Carrick som tar över United under resten av säsongen, men raderade därefter den uppgiften. I stället ändrade Sky Sports sin rapportering till att Carrick bara tillfälligt – under några dagar – tar över klubben i jakt på en ny tränare. Han är en av klubbens mest meriterade spelare i historien och har arbetat som assisterande tränare i klubben sedan han avslutade sin aktiva spelarkarriär.

Vann ligan fem gånger

Spelfördelaren noterades för 315 ligamatcher och vann ligan fem gånger samt FA-cupen, Champions League och Europa League en gång vardera under sin tid som spelare.

Sky Sports rapporterar också att klubben ska göra klart med en ny tränare inom 48 timmar.

Mourinho tillträdde som manager för United sommaren 2016.

1 av 6 | Foto: JOSE JORDAN / AFP
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.